El Pallars Sobirà plora Flora Cadena

Defuncions * Economia * Impulsora de l’estació d’esquí de Llessui, d’Aigües del Pallars i de l’Hotel Condes del Pallars * Rialp, la seua localitat natal, li va dedicar el carrer principal en reconeixement

La coneguda empresària Flora Cadena Senallé va morir diumenge a Barcelona, on va residir en els últims anys, tot i que mantenia una forta vinculació amb la seua localitat natal, Rialp, on passava llargues temporades, especialment a l’època estival. L’empresària, d’avançada edat, va ser una dona avançada al seu temps en molts aspectes i en el seu ampli currículum professional destaca com una gran emprenedora, una tasca sempre difícil però encara més per a una dona de mitjans del segle passat. En la seua trajectòria destaquen iniciatives empresarials tan rellevants com haver sigut la impulsora, per exemple, de l’estació d’esquí de Llessui, de la societat Aigües del Pallars i de l’Hotel Condes del Pallars.
La pèrdua d’aquest personatge amb majúscules és sentida no només a Rialp sinó a tot el Pallars Sobirà, una localitat i una comarca per a les quals sempre estava pensant en noves iniciatives a favor del seu desenvolupament.
L’alcalde de la localitat, Gerard Sabarich, recordava ahir com en la seua última conversa amb Flora Cadena aquesta li havia comentat que estava «pensant en alguna cosa per ajudar el poble de Rialp». La localitat també va saber reconèixer la seva figura i, de fet, el carrer principal del municipi porta el seu nom.
Treballadora inesgotable i dona amb contactes, sempre intentava donar rellevància a Rialp i, a tall d’anècdota, va portar fins al Pallars Sobirà el llavors jove ministre del franquisme Manuel Fraga perquè inaugurés l’Hotel Condes del Pallars. La seua vida va quedar reflectida al llibre biogràfic Flora Cadena: una voluntat al servei del Pallars, de Llorenç Sánchez Vilanova.

Font: SEGRE, dimarts 22 de març del 2011 (enllaç)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s