Els municipis declaren un deute amb els proveïdors de més de 41 milions

Les capitals de comarca i els principals ajuntaments de Lleida han declarat al ministeri d’Hisenda un deute amb els proveïdors que supera els 41 milions d’euros. Els més endeutats són Lleida, Balaguer, Tàrrega i Mollerussa, mentre que Vielha, la Seu i Solsona no tenen factures pendents, van assegurar ahir els alcaldes d’aquestes localitats.
Administració · Finances
Lleida i Balaguer, els més endeutats, i Vielha i la Seu, sense factures pendents
Préstecs · Els ajuntaments podran acollir-se a una línia de préstecs amb un interès del 5% i a deu anys

Les capitals de comarca i els principals municipis de Lleida deuen als proveïdors més de 41 milions d’euros, segons han declarat al ministeri d’Hisenda en una relació certificada de les seues obligacions pendents de pagament a 31 de desembre del 2011. Ahir va finalitzar el termini per a la presentació de les factures impagades a empreses i particulars, un tràmit que van complir la majoria dels ajuntaments excepte Vielha, la Seu d’Urgell i Solsona, així com Fraga, al tindre els deutes saldats (com en el cas de Vielha o la Seu) o bé altres canals de finançament. És el pas previ per saldar la seua morositat amb els particulars. Els consistoris més endeutats són Lleida (amb 18,7 milions), Balaguer (amb més de 8), Tàrrega (amb més de 5), Mollerussa (4,5 milions) i les Borges (838.000 euros). Al Pirineu, Tremp és el municipi amb més factures pendents de pagament, amb gairebé un milió. El deute, en realitat, és molt superior, ja que els 41 milions únicament inclouen l’import que s’incorporarà en pla d’ajust per reduir la morositat dels ajuntaments. Tampoc inclou el deute amb altres administracions. Ara, els ajuntaments hauran d’aprovar en ple aquests plans d’ajuts (elaborats pels interventors) abans de finals de mes i presentar-los també a Hisenda, que podria acceptar-los o rebutjar-los. A partir d’aquí, els consistoris podran accedir a la línia de préstecs que habilitarà l’Estat per al pagament a proveïdors, amb un interès del 5% i un termini de deu anys.
Així, empreses i particulars podran començar a cobrar aviat els deutes directament a les entitats bancàries, encara que es veuran afavorits els que acceptin un quitament sobra la factura inicial. Segons Hisenda, el criteri que primarà serà l’antiguitat per sobre del quitament (un factor que, a més, es podria estar negociant).

EL DEUTE DECLARAT A PROVEÏDORS I EL NOMBRE DE FACTURES

Sort
Deute declarat: 625.000 euros
Factures:

REPARTIMENTS DELS DINERS QUE LA DIPUTACIÓ HA DEIXAT A LA GENERALITAT

La xifra · 15.847.166 €
Les diputacions de Catalunya van firmar fa una setmana un conveni mitjançant el qual presten 351 milions a la Generalitat perquè afronti part del deute que aquesta última Administració té amb els ajuntaments (16 milions, en el cas de Lleida). El quadre de la part inferior reflecteix el que percebrà cada municipi pel cost d’escoles de música, fons de cooperació local i guarderies.

Sort · 97.195,92 €

Crònica d’Helena Culleré i Jordi Gabernet des de Lleida
Font: SEGRE, 16 de març del 2012 (enllaç)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s