L’Estat pagarà a les corporacions de Lleida 20 milions d’impostos del 2010

El Govern haurà de tornar als ajuntaments i a la Diputació de Lleida més de 20 milions per un defecte en la previsió de la participació de les corporacions locals en els impostos del 2010. La meitat d’aquest import s’ingressarà aquest mes. La liquidació positiva es produeix per primera vegada després de dos anys de saldo a favor de l’Estat.
Hisenda · Liquidació de la participació dels impostos de l’Estat
La meitat, aquest mes, després de la primera liquidació positiva dels comptes en 3 anys
Dos anys de devolució · Hisenda va reclamar a Lleida fins a 60 milions per les liquidacions negatives del 2008 i el 2009

La liquidació definitiva de la participació de les corporacions locals en els impostos de l’Estat del 2010 donarà un respir a la pràctica totalitat dels ajuntaments de Lleida i a la Diputació després de dos anys en què el Govern ha reclamat fins a 60 milions d’euros per un excés en la previsió de comptes el 2008 i el 2009. El ministeri d’Hisenda ha fet pública l’última liquidació de comptes (2010), de la qual es deriva que ha de tornar a la Diputació gairebé 11 milions d’euros, prop de quatre a l’ajuntament de la capital i poc més de sis a la resta de consistoris del Pirineu i el pla. Són més de 20,9 milions d’euros, la meitat dels quals es pagarà aquest mateix mes, segons van confirmar ahir fonts del ministeri. La resta s’ingressarà, previsiblement, abans de l’estiu. Tota una injecció d’alleujament en un moment en què el deute ofega les hisendes locals, pendents també dels endarreriments en l’arribada d’ajudes procedents de les administracions superiors.
En relació amb els comptes del 2010, només quatre ajuntaments de Lleida tenen un saldo negatiu amb Hisenda, a la qual hauran de pagar, en total, 16.300 euros. Són Tiurana, la Baronia de Rialb, Farrera i Sarroca de Bellera.
El gruix dels 10 milions que Hisenda ingressarà als ajuntaments anirà a parar a les capitals de comarca. A més de Lleida, les altres onze capçaleres de comarca cobraran més de 2,3 milions (un i mig aquest mateix mes) i en els casos de Tàrrega i Balaguer, seran més de 400.000 euros.
La Diputació, per la seua part, va assenyalar ahir que el pagament dels 26 milions que Hisenda li va exigir pels comptes del 2009 segueix el seu curs (es va programar per un termini de cinc anys) i és compatible amb el cobrament, ara, dels 10,9 milions a favor seu per la liquidació d’impostos del 2010.

ELS COMPTES AMB HISENDA
Sort · 45.196,95 EUR

Crònica d’Helena Culleré des de Lleida
Font: SEGRE, dimecres 21 de març del 2012 (enllaç)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s