El turisme actiu genera 2.200 llocs de treball i factura 20 milions d’euros

Turisme · Esports d’aventura
La crisi redueix la demanda un 14% des del 2008, però hi ha un 18% d’empreses · El sector preveu mitigar els efectes de la recessió amb turistes estrangers

El turisme actiu o els esports d’aventura donen feina a 2.200 persones a Lleida a través de les 171 empreses que treballen aquesta temporada, 137 de les quals estan ubicades al Pirineu i el Prepirineu. El 2011, el sector va assolir un volum de negoci de 20,6 milions i va generar un impacte de 60,2 milions, segons les primeres conclusions d’un estudi del Patronat de Turisme de la Diputació. Durant la presentació de la temporada d’esports d’aventura, ahir a Llavorsí, empreses i institucions van evidenciar que Lleida i la Noguera Pallaresa es mantenen com a líders del sector a l’Estat, tot i que l’activitat s’ha reduït un 14% a causa de la crisi des del 2008. No obstant, el nombre d’empreses ha augmentat un 18 per cent.
Entre les novetats de la temporada inaugurada ahir destaca la incorporació d’una empresa a Arfa que ofereix un parc d’esports d’aventura amb activitats adaptades a les persones amb discapacitat. També s’incorpora per primer any el pantà de Rialb al capítol d’activitats nàutiques, al qual se sumarà el 21 d’abril el canal d’aigües braves de Ponts. El president de la Diputació, Joan Reñé, va destacar l’àmplia oferta lleidatana, amb una cinquentena d’activitats de terra, aire i aigua. El director de Turisme, Jordi Blanch, va destacar la importància del sector per desestacionalitzar l’afluència de turistes més enllà de la temporada d’esquí. A més, el sector preveu compensar les pèrdues de la crisi amb turistes estrangers, una part dels quals podrien arribar el 2013 a través de l’aeroport d’Alguaire.

Bona Setmana Santa per al Pirineu i l’interior

La celebració de la Setmana Santa a començaments d’abril afavoreix el turisme d’interior i els establiments del Pirineu, segons la Federació d’Hostaleria de Lleida, que espera que els dies festius l’ocupació arribi al 80% de les places. Segons el president, Juan Antonio Serrano, la resta de la setmana l’ocupació serà d’un 30%. En el cas del turisme rural, el seu portaveu, Josep Lluís Farrero, va assenyalar que les previsions d’ocupació són del 80% i que esperen arribar al 85%. Per la seua part, els càmpings tenen bon nivell de reserves, especialment en el cas dels bungalous, que estan al 100%. A les comarques del pla, l’ocupació a les cases de pagès serà similar a les del Pirineu. Els turistes de les comarques de muntanya podran combinar aquesta Setmana Santa els esports d’aventura amb l’esquí, que es prolonga una setmana més, excepte a Boí Taüll. Les previsions meteorològiques apunten a la possible arribada de pluges de cara als dies festius.

LES XIFRES

600.000 serveis per temporada
Les 171 empreses lleidatanes de turisme actiu gestionen uns 600.000 serveis en un any, la majoria, activitats d’aigua.
1.325 llocs de treball directes
L’activitat genera 2.200 llocs de treball, entre 700 de directes a temps complet, 625 a temps parcial i 875 autònoms o freelance.
105 euros diaris
La despesa mitjana dels clients és de 105 euros al dia: 35 en les activitats i uns 70 entre allotjament i menjar.

Font: SEGRE, dissabte 31 de març del 2012 (enllaç)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s