El Pirineu, clau en la memòria històrica

Turisme · Cultura
Les comarques lleidatanes de muntanya acumulen més d’una quarta part del patrimoni recuperat des de la Segona República · Una guia recull una vintena d’actuacions
Mapa · Presenten a Montellà i Martinet un mapa amb tota la informació per visitar els espais recuperats

Més d’una quarta part del patrimoni recuperat a Catalunya del període comprès entre la Segona República i els primers anys de la democràcia (1931-1980) es concentra al Pirineu de Lleida. Es tracta d’una vintena d’espais de memòria rehabilitats a l’Alt Urgell, la Cerdanya, la Val d’Aran, el Pallars Jussà i el Sobirà.
Per promoure’n el coneixement, el Govern ha editat un mapa guia amb el nom de Pirineus, territori de memòria, que reuneix tota la informació necessària per visitar i conèixer aquests espais històrics. El full informatiu, que ja es va presentar al febrer a Sort, es va promocionar ahir a l’ajuntament de Montellà i Martinet. El director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos, va explicar que a part de voler donar a conèixer i promocionar aquests espais, l’objectiu d’aquest recurs, el mapa guia, és «rellançar econòmicament el territori a través del turisme cultural». Segons el director del Memorial, de moment el document recull els 20 espais de memòria recuperats, però no descarta ampliar-lo a altres de nous, ja que «la memòria històrica és immensa». Tots són vestigis i espais que fan referència directa a la Guerra Civil o a la defensa dels búnquers durant la Segona Guerra Mundial, com és el cas dels de Martinet. Abans de la presentació hi va haver una visita guiada al parc de búnquers de la localitat.

Més informació: Presó-Museu del Camí de la Llibertat
Crònica de Cynthia Sans des de Montellà i Martinet
Font: SEGRE, dimecres 4 d’abril del 2012 (enllaç)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s