L’ocupació hotelera frega el 50% al Pirineu de cara al pont de l’1 de maig

Turisme · Balanç
La pluja desllueix aquest període festiu, en què només la meitat de les places estan obertes

L’ocupació hotelera al Pirineu durant aquest pont de l’1 de maig oscil·larà entre el 40 i el 50%, un percentatge que el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, va qualificar de «correcte» i fins i tot de «decent» si es té en compte el mal temps que està fent a les comarques de muntanya i el fet que la meitat de les places encara estan tancades a l’espera de l’inici de la temporada estival. Segons Serrano, durant la primavera, el nombre de places obertes és d’un 60%, ja que els hotels de les estacions d’esquí també han tancat.
El president de l’Associació de Cases de Turisme Rural de Lleida, Josep Lluís Farrero, també va fer el mateix balanç per a les cases de pagès, tant del Pirineu com del pla, i va puntualitzar que l’ocupació millora si el pont és de tres dies amb un divendres o un dilluns festiu, i no de quatre, amb un dia laboral enmig, com és el cas (l’1 de maig és dimarts). No obstant, Farrero va indicar que tant en algunes zones de la muntanya com al pla s’ha arribat a una ocupació del 50%.
Pel que fa als esports d’aventura, el president de l’Associació d’Empreses de Turisme Actiu del Sobirà, Florido Dolcet, va remarcar que la pluja ha deslluït un pont que en altres ocasions és molt freqüentat. «Les reserves són bastant fluixes, ja que ha plogut en els dos últims dies, encara que per avui hem programat diverses activitats», va assenyalar.

Crònica de M. Molina des de Sort
Font: SEGRE, diumenge 29 d’abril del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s