El Govern permetrà la jornada intensiva matinal a l’ESO a instituts de Lleida

Ensenyament autoritzarà instituts de Lleida perquè el pròxim curs imparteixin totes les classes en jornada intensiva, sempre que hagin arribat a un consens amb la comunitat educativa. Així ho va indicar ahir el director dels serveis territorials, Miquel Àngel Cullerés. També va afirmar que tots els centres reduiran les tardes lectives de tres a dos.
Educació · Reformes
En aquells en què hi hagi consens, mentre ara tots els centres tenen tres tardes lectives

Instituts de Lleida impartiran classes a l’ESO només al matí el pròxim curs. El director dels serveis territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va confirmar ahir que autoritzaran la jornada intensiva en aquells centres que així ho han sol·licitat i en aquells en què hagin arribat al màxim consens amb la comunitat educativa. Cullerés no va precisar quants instituts seran, encara que va indicar que podrien ser més d’un i que la conselleria no ha establert límits. En l’actualitat, tots els centres tenen tres tardes lectives en aquesta etapa educativa i almenys una dotzena han sol·licitat a Ensenyament poder canviar el seu horari per donar classes de 09.00 a 15.00 o de 08.30 a 14.30. Els instituts que ja van expressar la seua intenció de passar-se a la jornada intensiva són els tres del Camp Escolar de la capital (Joan Oró, Màrius Torres, Gili i Gaya), Guindàvols i Caparrella (també de Lleida), La Serra de Mollerussa i Ermengol IV de Bellcaire. Segons el sindicat de secundària ASPEPC, s’han afegit a la petició almenys els instituts de Sort, la Pobla de Segur, el Pont de Suert, Almacelles, Seròs i Torrefarrera. El delegat d’Ensenyament va assenyalar que estan estudiant les peticions i va destacar que el canvi a jornada intensiva «podrà ser reversible», en cas que els centres provin el nou sistema i no els funcioni bé. Així mateix, Cullerés va assegurar que des del departament ja consideren «un primer pas» cap a la jornada intensiva el fet que el pròxim curs tots els instituts reduiran de tres a dos les tardes lectives, de manera que els alumnes d’ESO només tindran classe dos tardes a la setmana. Els centres partidaris de la jornada intensiva argumenten que el rendiment escolar baixa a la tarda i apunten que Ensenyament s’estalviaria pagar el menjador als alumnes que ara usen obligatòriament aquest servei a l’estar escolaritzats fora del seu municipi.

20.000 docents menys

D’altra banda, la previsió de restricció de despesa del ministeri d’Educació determina que el pròxim curs arrencarà amb una plantilla de com a mínim 20.000 mestres i professors menys a tot l’Estat. La setmana passada, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va calcular que l’aplicació d’aquestes mesures a Catalunya comportarà la pèrdua de feina per a cinc-cents interins (un 10% d’ells, a Lleida). Així mateix, el ministre José Ignacio Wert va apostar ahir per reformar l’estatut docent i va dir que «a Espanya l’ingrés en la carrera docent és atractiu des del punt de vista econòmic, però deixa de ser-ho després perquè té molt pocs incentius».

Més informació: INS Hug Roger III
Crònica de S. Espín i Cynthia Sans des de Lleida
Font: SEGRE, dijous 3 de maig del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s