El Govern congela ajudes a Tàrrega pel retard al retre comptes del 2010

Administració · Sindicatura de Comptes
El consistori ho atribueix a un error informàtic i espera resoldre’l en pocs dies · Gairebé 100 municipis i quatre consells comarcals de Lleida van incomplir terminis
Fora de termini · Alguns municipis han retut comptes fora de termini però confien a rebre ajudes del Govern

La Generalitat ha congelat ajudes per valor de 60.000 euros del pla únic d’obres i serveis (PUOSC) a l’ajuntament de Tàrrega per retards al retre els comptes del 2010, després que el termini per presentar-los expirés el passat 15 d’octubre. Així ho va explicar l’alcaldessa, Rosa Maria Perelló (CiU), que va atribuir aquesta situació a un error informàtic en la comunicació a través d’Internet de les dades a Governació. La primera edil va indicar que el consistori espera resoldre aquest problema «en qüestió de pocs dies» per poder rebre les subvencions.
Tàrrega està entre els 98 ajuntaments lleidatans que no van presentar els comptes del 2010 dins del termini establert, segons un informe de la Sindicatura de Comptes. A la llista també hi ha Sort, el Pont de Suert, la Seu d’Urgell i les Borges Blanques, així com els consells comarcals del Segrià, la Segarra, les Garrigues i el Pallars Jussà.
Alguns d’aquests ens locals han presentat els comptes del 2010 després del termini. És el cas de la Seu i les Borges, segons l’informe de la sindicatura, que assenyala que també Alcarràs, Almacelles i Agramunt van presentar els comptes abans de finals del 2011. El consistori del Pont també va assegurar haver retut els comptes «del 2010 i del 2011», segons l’alcalde, Albert Alins. Quatre ajuntaments lleidatans més van retre comptes que l’òrgan fiscalitzador va considerar «incomplets».
Altres ajuntaments treballen per regularitzar la situació, ja que no sotmetre els comptes a fiscalització pot suposar la congelació d’ajudes com el PUOSC o fons de cooperació local, entre d’altres.
En aquest sentit, l’alcalde de Sort, Llàtzer Sibís, va inidicar que el consistori està «a punt de presentar-los» i va assenyalar que el Govern no ha retingut ajudes al municipi fins ara per aquest motiu. El nombre d’incompliments del 2010 és inferior al de l’any anterior.

Menys incompliments en la fiscalització que l’any passat

Els 98 municipis que no van retre a temps els comptes del 2010 suposen un 42% del total de la província de Lleida. No obstant, aquestes xifres suposen una millora respecte a la fiscalització del 2009. El termini d’aquest any va expirar a l’octubre del 2010 sense que 122 ajuntaments lleidatans (un 52% del total) presentessin els comptes. L’últim informe de la Sindicatura de Comptes ratifica la tendència dels últims anys a una fiscalització més rigorosa a les comarques lleidatanes. Així, l’exercici del 2008 es va tancar amb 200 dels 231 municipis de Lleida que no van presentar a temps els comptes.
Canvis de govern després de les eleccions municipals del 2011 i dificultats per presentar els comptes a quatre òrgans fiscalitzadors diferents (ministeri d’Hisenda, departament de Governació, Tribunal de Comptes i Sindicatura de Comptes), entre els motius dels retards.

Crònica de Rebeca Ríos des de Lleida
Font: SEGRE, dimarts 8 de maig del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s