Espai global: Lleida, territori emprenedor

Durant aquests propers dies, Barcelona es vesteix de gala amb el seu Dia de l’Emprenedor, o BIZ Barcelona, com l’anomenen ara. Vull remarcar en aquestes línies que Lleida no s’està quedant enrere. En les properes setmanes, GLOBALleida presentarà tota la seva activitat en l’àmbit de l’emprenedoria sota la marca Territori emprenedor.
Les terres de Lleida han fet un esforç ingent per dotar el nostre territori d’una xarxa de vivers única al país. Als 5 vivers la ciutat de Lleida disponibles al Parc i al CEEI, s’hi afegeixen 9 vivers més per tot el territori (Tàrrega, Cervera, Bell-lloc, les Borges, Tremp, Sort, Balaguer, la Seu, Vielha i Solsona) que conformaran una xarxa de 14 unitats i gairebé 200 espais disponibles per a emprenedors. El mèrit d’aquesta xarxa territorial és de la Diputació de Lleida i els municipis del territori amb un esforç financer important – amb l’ajut dels fons europeus – durant els darrers 10 anys. Serem, sens dubte, la província amb més superfície de vivers de tot Espanya. Ara hem de posar el software a aquest hardware tan privilegiat, ja que els vivers no deixen de ser només espais barats per a emprenedors, i aquests necessiten també un altre tipus de suport: serveis de formació, assessorament, mentoring, xarxa i contactes comercials, suport financer, etc. Qualsevol emprenedor a les terres de Lleida amb una bona idea ha de tenir totes les facilitats del món per desenvolupar la seva activitat i arrelar-la en el nostre territori.
També estem posant en marxa un programa pioner a totes les comarques lleidatanes per generar activitat empresarial amb component innovador en àmbits rurals. Serà com una mena de fàbrica d’emprenedors. En col·laboració amb Xavier Ballabriga de la Fundació CEDRICAT, avalada per l’èxit d’un programa pilot a la Conca de Barberà i Eivissa, desplegarem a les 12 comarques i a l’Aran el programa FITA, que a través de les metodologies més contrastades en cadascuna de les fases de l’emprenedor (generació, constitució, finançament i consolidació) permetrà aixecar nous emprenedors amb activitats que sempre han de tenir component innovador en àmbits rurals. El programa es desenvolupa amb grups de 10 persones i començarem aquest any amb el Solsonès, els Pallars, les Garrigues i la Segarra.
Per últim, estem impulsant una àrea potent en l’àmbit del finançament empresarial. En primer lloc, estem posant en contacte, a través de diverses rondes de finançament, projectes emprenedors amb l’oferta financera pública i privada (ICF, ICO, AVALIS, ENISA, entitats bancàries i fons de capital risc). A dia d’avui ja podem explicar uns quants casos d’èxit. També estem promovent un fons de capital privat del territori per a projectes emprenedors i un fòrum d’inversió especialitzat en el sector agroalimentari que volem que esdevingui un referent internacional.
GLOBALleida, i les seves institucions patrones, estan posant les bases perquè les terres de Lleida es converteixin en un autèntic territori.

Més informació: GLOBALleida
Text de Xavier Pont, conseller delegat de GLOBALleida
Font: SEGRE, dimarts 12 de juny del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s