Aina Clotet a l’atur

En una entrevista d’Olga Lerín a El Periódico, l’actriu Aina Clotet, protagonista de la sèrie Gran Nord, es queixa de la «polèmica» que envolta la sèrie. Diu que n’ha llegit comentaris i que li semblen fora de lloc. Per exemple, troba absurd que es qüestioni que ella, que està «molt involucrada en el moviment del 15-M, faci de mossa [d’esquadra]».
Que alguns espectadors confonguin realitat i ficció ha passat sempre. L’actor Pep Anton Muñoz, que fa anys que no surt en cap sèrie de TV3, encara rep vigorosos cops a l’espatlla de senyores forçudes que li xisclen: «Ei, Peris!» L’actor Larry Hagman va ser atacat al carrer per culpa del personatge que interpretava, el gran J.R. Ewing. I encara avui, les columnistes punyents, quan fan l’article mensual dedicat a fer-nos notar que llegeixen els clàssics, diuen que «Vladimir Nabokov és un pederasta deliciós». Per alguna raó, en canvi, Tolstoi no els sembla un assassí meravellós.
Però fins avui no havia sentit que algú també es queixés perquè el personatge que encarna un actor no s’adigui amb els principis d’aquest actor. Aina Clotet, com que està molt involucrada en els moviments del 15-M, no hauria de fer de mossa d’esquadra. D’acord. Però aleshores, quins papers pot fer? La majoria de personatges de ficció tenen uns principis força allunyats dels del moviment del 15-M. Per això tenen gràcia. Fer Hamlet tampoc no t’apropa gaire al 15-M, perquè no s’ha demostrat que els del 15-M estiguin a favor de matar el teu germà i en acabat casar-te amb la cunyada. ¿I si li proposen fer Terra baixa? Doncs haurà de dir que no, també. La Marta no és precisament una heroïna de la plaça Catalunya. Se’n va al llit amb l’amo, obligada. Si Aina Clotet no es vol quedar a l’atur, la solució és un muntatge de Terra baixa 2.0, on el Manelic no digui que ha mort el llop sinó que ha fet una cassolada contra ell.

Més informació: Gran Nord
Text d’Empar Moliner – Tovallons negres
Font: ARA, dimecres 20 de juny del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s