Els Pirineus de Lleida, un espai on gaudir de l’esport d’aventura

Esports aquàtics, extrems, d’aire, trekking i BTT són només algunes de les opcions d’aventura, esport i turisme que es poden practicar en una bellesa paisatgística única, els Pirineus de Lleida.
Els Pirineus de Lleida són considerats líders a l’Estat espanyol en esports d’aventura, amb 171 empreses especialitzades i la celebració de campionats del món (caiac, parapent, ala de pendent, piragüisme, entre d’altres), com també una terra d’excepcional bellesa per als afeccionats a la natura (senderisme, senderisme de gran recorregut – SGR -, BTT o passejos a cavall). Gràcies a la seva diversitat d’espais naturals, amb l’únic Parc Nacional de Catalunya, Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, els seus cabalosos rius ideals per a la pràctica del ràfting i els més de 500 estanys per conèixer, el Pirineu de Lleida és ple de raons per descobrir i compartir amb els amics o la família les emocions més sorprenents.

Activitats d’aigua

Les activitats d’aigua són encara les més demandades amb 374.500 serveis, seguides des les de terra amb 216.000 serveis i les d’aire amb 9.500 serveis. Lleida és líder a Espanya en esports d’aventura, sobretot per tenir empreses especialitzades amb equips d’última tecnologia i amb monitors experts que posen a l’abast de tothom activitats tan diverses com el piragüisme, la canoa de llac, el caiac, l’hidrotrineu, el salt de pont, el descens de barrancs i l’escalada per poder gaudir al màxim de les aigües de Lleida a paratges com Llavorsí o Sort.

El sector del turisme actiu

El turisme actiu i els esports d’aventura ocupen actualment 2.200 persones, de les quals unes 700 treballen a temps complert, unes 625 a temps parcial i unes 875 són personal autònom o freelance. El conjunt de les empreses especialitzades gestionen uns 600.000 serveis de turisme actiu, un 4% menys respecte a l’any 2008.
Les comarques de muntanya se situen al capdavant de la pràctica d’aquestes activitats, i cal consignar un increment dels serveis un 22%.

Font: LA MAÑANA – TURISME, UNA APOSTA SEGURA; 15/07/2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s