Altruisme per netejar boscos

Medi ambient · Silvicultura
Grups de voluntaris del Projecte Boscos de Muntanya actuen des de fa mesos a la Cerdanya, el Sobirà i Aran · Per mantindre camins i netejar vegetació

Grups de quinze voluntaris acompanyats per equips tècnics han treballat durant aquesta primavera i estiu per condicionar boscos públics de la Cerdanya, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran, amb la finalitat de mantindre’ls nets i en bones condicions i, d’aquesta manera, evitar incendis.
La iniciativa, impulsada per l’Associació d’Amics del Projecte Boscos de Muntanya, va finalitzar aquesta setmana i les tasques que han portat a terme s’han centrat en l’obertura i manteniment de camins, obres per evitar el desgast dels barrancs, manteniment de prats i pastures i altres actuacions relacionades amb la gestió del bosc.

Intervenció

Concretament, en aquestes últimes setmanes han intervingut al Sobirà en tècniques de bioconstrucció de barrancs per previndre l’erosió al pic de l’Orri, recuperar el Camí del Roure de Montenartró, que forma part de la xarxa de senders del Parc Natural de l’Alt Pirineu, i en treballs per aclarir arbres amb eines manuals per afavorir la biodiversitat, també a Montenartró, i han fet tasques d’adequació a la zona de Port Ainé.
Al mes d’abril, van netejar l’antic camí de Sant Antoni que enllaça Bossòst i Eth Portilhon i també han portat a terme diversos cursos de formació a la Cerdanya.
L’associació Projecte Boscos de Muntanya (PBM) es va crear l’any 2010 i actualment compta amb més de mig centenar de socis. No obstant, el PBM va començar la seua activitat als boscos del Pirineu fa uns cinc anys. Compta amb el suport de les conselleries de Treball i Empresa, que impulsa plans d’ocupació, i d’Agricultura, així com de l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, el Centre Forestal de Catalunya i diverses empreses privades.

Font: SEGRE, diumenge 26 d’agost del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s