El setge d’Olp

La carta del dia

Sr. Director:
Per cinquè any consecutiu, el petit poble d’Olp (Pallars Sobirà) rememorà el dia 15 d’agost el setge que va viure durant la Guerra del Pallars el 1485.
L’edició d’enguany adquirí una nova dimensió amb les valuoses aportacions audiovisuals a càrrec de Francesc Orella, prestigiós actor, i d’Agnès Marquès, coneguda presentadora de TV3, que alternaren amb les diferents escenes teatrals, des dels temps actuals fins a l’època d’Hug Roger III, i aconseguiren una profunda i divertida ficció retrospectiva de la història del Pallars. El gran escenari lluïa al costat de la torre de defensa encara existent i en resaltava la importància; l’entorn, guarnit d’escuts, blasons i espelmes, i les danses amb la vestimenta de l’edat mitjana engalanaren l’esdeveniment.
Malgrat la manca de recursos d’aquest petit nucli urbà, l’entusiasme, l’esforç i la constància dels olpins, amb el suport de l’ajuntament de Sort, d’algunes institucions i entitats col·laboradores, feren possible, un any més, aquest singular espectacle sociocultural.

Més informació: Ajuntament de Sort
Text de Maria Canut i Farré, de Barcelona
Font: SEGRE, dimecres 29 d’agost del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s