Tàrrega, Balaguer, Cervera i Sort també avancen la Diada per la marxa a Barcelona

Celebracions · Onze de Setembre
S’afegeixen a Solsona i al consell del Solsonès, mentre que les Borges prepara el programa de la celebració · La capital del Pallars Sobirà mantindrà l’homenatge a Moragues el mateix dia 11 de setembre
Actes al matí · Altres ajuntaments concentren els actes al matí per facilitar el viatge a Barcelona

Els ajuntaments de Tàrrega, Balaguer, Cervera i Sort s’han sumat al consistori de Solsona i el consell del Solsonès a l’avançar els actes de celebració de l’Onze de Setembre per facilitar que el nombre més elevat possible de veïns acudeixin a la manifestació independentista convocada per l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) a Barcelona amb motiu de la Diada. Per la seua part, l’ANC organitza, en col·laboració amb diferents consistoris, viatges amb autocar des de diferents municipis lleidatans per acudir a la marxa a la tarda a la capital catalana.
Així, a Tàrrega la celebració començarà la vigília de la Diada, amb la Marxa de Torxes per la Independència. El dia 11, s’avançaran els actes a la plaça Rafel Casanova, com l’ofrena floral i el cant d’Els Segadors, que en anys anteriors se celebrava al migdia. A les 15.00 sortiran els busos de l’ANC cap a Barcelona.
L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, va explicar que els actes de la Diada es concentraran al matí i que la Paeria sufragarà part del cost de l’autocar que ha disposat l’ANC per viatjar a la manifestació a Barcelona des de la capital de la Segarra. Les Borges, que celebrarà el 10 de setembre un ple per reclamar el pacte fiscal, encara no ha elaborat un programa d’actes per l’Onze de Setembre. L’alcalde, Enric Mir, va assenyalar que el consistori dóna suport a l’Assemblea fent publicitat a través del pregó i mitjans municipals de l’autocar a Barcelona des de la localitat. Balaguer celebrarà l’acte oficial el dia 10 i Sort traslladarà alguns actes també per a aquell dia.

VIATGE A BARCELONA

Horaris de sortides
En alguns municipis com Tàrrega ja s’ha establert l’hora de sortida, a les 15.00 hores a l’estació d’autobusos. En d’altres, com Cervera, encara s’està organitzant el viatge.
Inscripcions per a la marxa
A les Borges Blanques i altres municipis de les Garrigues, la inscripció de viatgers als autocars per acudir a la marxa a Barcelona està oberta fins al dia 5 de setembre.
Sense plaça Espanya a Tàrrega
L’Assemblea Nacional de Catalunya farà diumenge un acte simbòlic de canvi de nom de la plaça Espanya i proposarà al consistori que ho aprovi en ple.

Més informació: Ajuntament de Sort
Crònica de Rafa Ramírez i Jordi Gabernet des de Lleida
Font: SEGRE, dimecres 29 d’agost del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s