Els pescadors recorren 363.000 € en taxes que els reclama el Govern

Medi ambient · Pesca
Litigi entre la federació esportiva i la Generalitat

La Federació de Pesca de Catalunya ha presentat un recurs contra el cobrament per via executiva de més de 363.000 euros que la Generalitat li reclama en concepte de taxes, als quals se sumen 72.735 euros en recàrrecs. Es tracta del pagament de la recaptació per tiquets de pesca, que l’entitat va gestionar fins al 2008 en virtut d’un conveni amb la Generalitat: efectuaven els cobraments els pescadors i liquidaven els imports a la Generalitat trimestralment. La Federació qüestiona la quantitat que li reclama l’Administració i van revelar que l’Executiu català li ha congelat totes les ajudes fins que paguin. «Amb això han provocat la insolvència de la Federació amb l’impagament de la hipoteca del local, al personal i a proveïdors.»
El recurs davant de l’Agència Tributària indica que la Generalitat va calcular inicialment les taxes pendents de pagament en més de 700.000 euros i que, posteriorment, va rebaixar aquesta suma en successius processos de revisió fins a deixar-la en els 363.679 que exigeix ara. «L’actuació de Medi Ambient (ara Agricultura) i Economia no és seriosa i no té credibilitat, en vista dels càlculs dispars», va valorar l’entitat, que va afegir que una de les revisions a la baixa es va deure al descobriment d’«una caixa de tiquets no quantificats a favor de la Federació».
El president de la Federació, Albert Vidal, va afirmar que durant el seu mandat s’han abonat totes les taxes i va apuntar a la possibilitat d’impagaments per part de l’anterior president, Lluís Pujal, a qui l’actual junta ha demandat per una presumpta apropiació indeguda. Així mateix, va dir que diverses societats de pescadors no han liquidat els seus deutes amb l’ens.

LES CLAUS

Exigeixen indemnització
La Federació de Pesca té intenció de reclamar a la Generalitat un milió d’euros en concepte de danys i perjudicis per la suspensió d’ajudes, al considerar que han provat la insolvència de l’entitat per una reclamació que, segons l’opinió de l’ens esportiu, no té rigor.
Mandat anterior i fiscalia
El president va instar la fiscalia a investigar l’actuació de l’anterior president (Lluís Pujal, que ha rebutjat qualsevol desviació de fons) i societats de pescadors que no van abonar els seus pagaments a la Federació.

Font: SEGRE, dimarts 4 de setembre del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s