La recuperació dels exàmens de setembre no convenç els docents

Els estudiants d’ESO i de primer de batxillerat es van enfrontar ahir als reinstaurats exàmens de setembre. Ensenyament els ha recuperat després de vint anys com a mesura per combatre el fracàs escolar, però responsables d’instituts dubten que sigui la panacea. Creuen que només serviran per als que tinguin pocs suspensos.
Educació · Avaluació
Responsables d’instituts creuen que només serviran per a alumnes amb pocs suspensos

Després de vint anys, els exàmens de setembre han tornat als instituts. Ensenyament els ha reinstaurat com a mesura per combatre el fracàs escolar, però molts docents tenen els seus dubtes. Responsables de centres de secundària de la capital veuen bé que els alumnes tinguin tot l’estiu per estudiar, en lloc de només una o dos setmanes al juny con fins ara. No obstant, opinen que, en línies generals, només serviran per als estudiants que tinguin pocs suspensos (es repeteix amb més de dos). «No servirà per reduir un 30 per cent el fracàs escolar», va destacar un director, mentre que un altre va dir que en té «molts dubtes». Una altra va assenyalar que ahir els alumnes van presentar els deures d’estiu (són obligatoris per poder examinar-se), «però a l’examen es veu que no han consolidat bé els conceptes», i una altra més va apuntar que «el que no han fet en tot el curs no ho recuperen en dos mesos». Així mateix, tots van lamentar les dificultats organitzatives que els ha suposat la programació de les proves i van criticar que la matriculació es prolongui fins al mateix dia que comença el curs.
En canvi, els directors dels instituts de Tremp i Sort van aprovar la reinstauració d’aquests examens. «Era una bajanada que els que havien suspès l’avaluació contínua fessin un examen final uns dies després al juny», va assenyalar el primer. «No hi havia temps per preparar les proves», va ratificar el segon, i tots dos van afirmar que no els han generat problemes d’organització. El cap d’estudis del Joan Brudieu de la Seu va considerar que la mesura pot ser bona, però va afegir que treballen contra rellotge per organitzar els grups, que variaran en funció dels alumnes que finalment passin de curs o repeteixin. En canvi, professores del Ciutat de Balaguer i de l’Alfons Costafreda de Tàrrega es van pronunciar en contra d’aquests exàmens. «Jo els tornaria a suprimir immediatament», va dir la segona, i la primera va assenyalar que imparteix classes des de de fa més de trenta anys i que en el seu dia van constatar que servien ben poc per augmentar els aprovats. A l’institut d’Almenar, la majoria d’alumnes amb suspensos no s’hi van presentar.

Crònica de S. Espín i J. Martí des de Lleida
Font: SEGRE, dimecres 5 de setembre del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s