Raimat estrena col·legi i la Mariola, institut

Equipaments
Més centres · Gerb té una escola nova i a la de Barruera i al Pompeu Fabra de Mollerussa s’hi han fet reformes

Lleida estrenarà aquest curs centres educatius, malgrat la crisi. Un dels més celebrats és el de l’entitat municipal descentralitzada de Raimat, que reobre després de 35 anys i que compta amb 26 alumnes matriculats. L’alcaldessa pedània, Ainhoa Casabón, va expressar la seua satisfacció i va afirmar que disposar d’escola els fa «ser més poble». «Ara hi ha nens que viuen a Raimat i ni es coneixen perquè van a diferents col·legis i estan tot el dia fora», va dir.
Lleida ciutat també tindrà dos instituts nous. El Castell dels Templers, a la Mariola, que és de nova creació, i La Mitjana, a Pardinyes, que fins al curs passat estava en barracons i que ara els alumnes estrenaran edifici. L’escola de Gerb també té edifici nou i els col·legis de Barruera i Pompeu Fabra de Mollerusa han estat reformats. Així mateix, durant el curs seguiran les obres als col·legis de Sort i la Pobla i el Parc del Saladar d’Alcarràs, amb el compromís d’Ensenyament d’acabar-les el 2013, però encara en aquest curs.
I si els centres nous o reformats són la cara de la moneda, la creu són els tancaments de les escoles rurals d’Almatret, Aspa, Ogern i Biosca per falta d’alumnes i la instal·lació de barracons en cinc centres.
A més, de moment Ensenyament no disposa de pressupost per afrontar altres obres en col·legis i instituts, malgrat que algunes compten amb un acord de govern des de fa temps.

Més informació: Escola Àngel Serafí Casanovas
Font: SEGRE, diumenge 9 de setembre del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s