Biu Negre’10

Després de la temporada estival, toca parlar d’un vi elaborat a casa nostra. El celler Batlliu de Sort és un dels darrers projectes que s’estan realitzant a les nostres terres. El celler, que podem trobar al nord de la nostra província, és un dels que tenen les vinyes a més alçada de Catalunya.
La història comença per la inquietud que tenen cinc pallaresos per plantar vinya i, no només això, sinó per poder recuperar l’esplendor que hi havia hagut a la zona feia anys.
A finals del 2007, es plantegen definitivament plantar diferents varietats de raïm. Entre les escollides: la pinot noir i el riesling.
A banda d’aquestes, també s’escullen varietats com la garnatxa negra, garnatxa blanca, sauvignon blanc, gewurstraminer, sirà, entre d’altres, però aquestes, d’una manera experimental. Sobretot per veure’n l’adaptació i la possibilitat de poder fer algun treball amb algunes plantes més endavant.
En un principi, tot va començar a la finca Barreró, una petita extensió de no més de 2 hectàrees de vinya on van plantar principalment pinot noir. Poc temps després van adquirir la borda d’en Cebrià. Allí disposaven d’unes 50 hectàrees de vinya, amb diferents orientacions, inclinacions i diversificació de terrenys, principalment, rics en calcari però també amb zones de pedres de pissarra.
En aquest espai, a banda de plantar-hi més pinot noir fruit dels bons resultats que els van donar les proves que varen fer amb el raïm obtingut de la primera collita, es van decidir pel riesling i el viognier.
L’any 2010, elaboren els seus primers productes. A banda del vi bord, surten a la llum els Biu, tant el blanc (pinot noir vinificat en blanc amb viognier) com el negre (pur pinot noir). El nom vol explicar què representen: dos productes vius (jugant amb la fonètica) per la seva condició de vins de muntanya i, sobretot, per tenir més vivacitat i acidesa.

FITXA TÈCNICA

Celler: Batlliu de Sort
Zona: DO Costers del Segre (subzona Pallars)
Varietat: pinot noir
Tipus de vi: criança reductiva durant 10 mesos en dipòsits d’acer inoxidable
Grau: 14%
Preu: 12 €

Més informació: Celler Batlliu de Sort
Text de Xavier Ayala – Reserva personal
Font: LECTURA, núm. 747, 16/09/2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s