El Pont cobrarà fins a 200 € pels casaments al consistori

Ordenances · Fiscals
Els empadronats tindran accés a un descompte del 50%
Lleida · Altres ajuntaments com el de Lleida i Sort ja van aprovar ordenances similars anteriorment

Les parelles que es vulguin casar a partir d’aquest any al Pont de Suert hauran de sumar a les despeses de boda els 200 euros que cobrarà l’ajuntament per celebrar un casament civil. En el cas que qualsevol dels dos contraents demostri que està empadronat al municipi, almenys durant sis mesos, s’hi aplicarà una tarifa reduïda del 50 per cent, és a dir, hauran de pagar 100 euros.
L’alcalde del Pont de Suert, Albert Alins, va explicar que s’ha aprovat aquesta ordenança fiscal «per sumar una nova font d’ingressos municipals, en aquest temps que corren». Alins va indicar que l’ajuntament celebra una mitjana de 25 casaments a l’any, xifra que pot suposar un ingrés màxim de 5.000 euros.
L’ajuntament del Pont de Suert s’ha unit així a la manera de procedir d’altres ajuntaments com el de Lleida o Sort. En el primer dels casos, la Paeria va aprovar l’ordenança que va entrar en vigor al gener i, com al Pont de Suert, els contraents han d’abonar 200 o 100 euros, depenent de si un dels membres de la parella està empadronat a Lleida o no. El cas de Sort és diferent, ja que fa més anys que compta amb aquest tipus de taxa i resulta molt més barat casar-se a la capital del Sobirà. A començaments del mandat de l’actual alcalde, Llàtzer Sibís, es va fer una revisió de l’ordenança i es va passar de cobrar 15 euros per fer la cerimònia civil a l’ajuntament de Sort als 40 euros.
Altres consistoris de Lleida tenen aprovades ordenances fiscals similars, com és el cas de Tremp o la Pobla de Segur, segons va dir l’alcalde del Pont de Suert: «Ens hem fixat en aquests ajuntaments i en el de Lleida per posar la nova taxa».

Més informació: Ajuntament de Sort
Crònica de L.M.G. des del Pont de Suert
Font: SEGRE, dimecres 23 de setembre del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s