Sort estrena cabanes per allotjar pastors d’ovelles durant l’estiu

Inauguració · Ramaderia
Les obres dels edificis han costat, aproximadament, 20.000 euros

El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, va inaugurar ahir, juntament amb l’alcalde de Sort, Llàtzer Sibís, dos cabanes ramaderes a les muntanyes de Seurí i Llessui que serviran de refugi als pastors durant els mesos d’estiu. A través d’un conveni amb les societats de propietaris de les dos muntanyes, ramaders aliens al territori hi pugen els animals al maig perquè hi pasturin fins Sant Miquel.
«Els pastors tenen en aquestes cabanes el que poden necessitar durant la seua estada a la muntanya», va assenyalar Sibís, abans d’especificar que els refugis compten amb 17 metres quadrats, en què es distribueixen un lavabo amb aigua corrent, una habitació amb llit i un petit escriptori, una xemeneia i una presa de corrent.
«És molt important que els pastors puguin carregar el mòbil, ja que és una eina bàsica per a ells, atès que han de comunicar als ramaders l’estat de les seues ovelles, o per si necessiten parlar amb el veterinari», va explicar Sibís.
Els 20.000 euros que han costat les obres de les cabanes han estat finançats per Agricultura, l’Obra Social La Caixa, la Federació de Criadors d’Oví, el consell del Sobirà, les societats de propietaris de les muntanyes i l’ajuntament de Sort.

Crònica de L.M.G. des de Sort
Font: SEGRE, diumenge 23 de setembre del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s