“Gran Nord” comença a rodar al Pallars

Ficció · El director, Jesús Font, promet nous personatges i un 45% d’exteriors per a la segona temporada
Els espais exteriors dominaran encara més a la tornada a les pantalles de “Gran Nord”. La sèrie ja s’ha començat a rodar als Pirineus, l’escenari de moltes noves trames, entre les quals hi haurà el contraban.
Negocis · El Manolo i el Quico es dedicaran al contraban d’un «material molt especial»
Cares noves · La sèrie porta a Nord un DJ, un exmaqui, un seductor i la germana de l’Anna

La sèrie que va portar el prime time dels dilluns de TV3 fins a bons nivells d’audiència durant la temporada passada ja torna a estar en marxa. Els actors de Gran Nord ja són al Pallars Sobirà i al Pallars Jussà enregistrant les escenes d’exteriors que veuran la llum en els capítols de la segona temporada.
La segona tanda arrenca amb l’Anna, interpretada per Aina Clotet, a Barcelona, intentant refer la seva vida, però aviat apareixerà de tornada a Nord. «Se’n va anar dolguda, traïda per l’Ermengol, que va preferir lluitar per la independència de Nord i la va deixar plantada», explica Clotet. Però li demanen que torni, i ella, «ferida i enfadada», hi torna. «En el fons, inconscientment, vol tornar-hi», assegura la protagonista.
A l’arribada es trobarà amb un Nord en plena efervescència. El Consell va ple de noves idees i projectes. Volen aconseguir un nou estat i, de pas, reinventar les seves vides. Tothom està atrafegat construint els seus somnis. El poble té la sensació que pot escriure el seu futur i que encara tot és possible. Tot i això, no tenen en compte que no són tan amos del seu destí. Els falta una cosa: «El seu cavaller protector». «Falta una setmana perquè es faci efectiva la independència, però queda ajornada per una sèrie d’esdeveniments», explica Jesús Font, que torna darrere de les càmeres a la nova temporada.
Amb aquesta incògnita és com inicia el curs Gran Nord. Malgrat aquest gir de la trama, la ficció tindrà «la mateixa essència que l’anterior, però amb més multitrames i més evolució dramàtica», afegeix el director.

Tot s’embolica

L’Ermengol farà tot el que estigui a les seves mans – fins i tot enfrontar-se amb «una bèstia» molt particular – per recuperar l’estima de la mossa d’esquadra, l’Anna, que arran de les coses que li han anat passant al llarg de la temporada anterior ha perdut la confiança en els habitants de Nord. El Manolo, per la seva banda, «passa a l’acció, tot i que sempre havia estat més aviat passiu», explica l’actor Manel Barceló. En aquest nou curs, passa a ser «un fora de la llei». Ell i el Quico, encarnat per Pep Cruz, s’uniran a un nou grup de contrabandistes que transporten «un material molt especial» a través de les muntanyes.
El Sisquet, interpretat per Ramon Pujol, serà famós a tot el món gràcies a una habilitat que tenia mig amagada. El Joan – Roger Casamajor – i la Frederica – Marta Romero – veuran com terceres persones fan trontollar la seva relació just quan està a punt de néixer el seu fill. La Rita – Mercè Arànega – s’embolicarà en negocis arriscats per intentar salvar la fonda en temps de crisi. La Margarida – Marta Pérez – no podrà reprimir la gelosia quan una altra dona aparegui a la vida del Rius – Xavi Lite -. L’Estadella – Aleix Albareda -, el Pep – Roger Coma – i el Cullera – Eduard Muntada – donaran forma a «dos mossos i un àcrata, una associació antinatural que portarà conflictes», avança Font. El director assegura que obriran junts una formatgeria. Qui relatarà tot això serà la Tanja – Ivana Miño -, en les estones que li deixi la seva nova relació amorosa.

Nouvinguts a la muntanya

Al costat d’aquests personatges, que ja formaven part de l’«univers Nord», n’apareixeran de nous. «Tots són del món Nord», explica Jesús Font: «Peculiars, excèntrics, curiosos…» Els espectadors descobriran el professor Gassman – Joan Anguera -, un home que afirma que pot llegir el futur; el DJ Xones – Oriol Genís -, que té entre cella i cella «reobrir la discoteca que Nord havia tingut feia 20 anys per fer-hi la millor festa de la història»; el Danny – Josep M. Blanco -, un vellet entranyable «exmaqui irlandès que vol tornar a conquerir Fogony»; la Núria – Tània Sàrrias -, la idealista i combativa germana de l’Anna; el Catxador – Carles Velat -, un enigmàtic personatge pel qual totes les dones senten una atracció irrefrenable, i la mare de l’Anna – Marta Angelat.
Tot i això, les novetats no seran només a la trama. «El 45% dels escenaris són exteriors, els dels Pallars, un dels grans valors de la sèrie», afegeix el director. Els exteriors de la sèrie es roden altre cop al Parc Natural de l’Alt Pirineu, la vall d’Àssua i el Pirineu lleidatà.
El rodatge es va iniciar el dia 28 d’agost i està previst que s’acabi el 23 de novembre. Gran Nord és una ficció produïda per TV3, amb la col·laboració de Veranda TV, artífex de programes com Polònia i Crackòvia, també per a TV3.

AMB EL SUPORT DE L’AUDIÈNCIA

La primera temporada de la sèrie va registrar una audiència mitjana de 481.000 espectadors, i una quota de pantalla del 16,1%. La nota que li van posar els espectadors és de 7,5. Tot i això, els millors resultats els va obtenir de persones d’entre 55 i 64 anys, que van valorar la sèrie amb una mitjana de 8 punts. Gran Nord va destacar per la seva «originalitat», ja que el 86% dels enquestats el considera un producte «nou i diferent». D’altra banda, el 80% de les persones preguntades consideren la sèrie «molt o bastant entretinguda». També en valoren la posada en escena i els mitjans tècnics utilitzats.

Més informació: Gran Nord
Crònica de Joan Callarissa des de Barcelona
Font: ARA, dilluns 24 de setembre del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s