El sector turístic preveu una ocupació del 80%

Previsió
La Generalitat ja aplica la taxa de 10 euros per caçador de bolets als boscos de Poblet
Esports d’aventura · Encaren la recta final de la temporada i esperen una bona afluència si el temps acompanya

El bon temps dels últims dies i la celebració d’activitats populars com les jornades gastronòmiques del bolet a l’Alta Ribagorça fan preveure al patronat de Turisme de la Diputació una bona ocupació per al pont del Pilar, en què els establiments poden arribar a un 80% d’ocupació mitjana. Tot això, sempre que el temps continuï acompanyant. Així passa especialment en les activitats a l’aire lliure i de turisme actiu. En el cas dels esports d’aventura, encaren la recta final de la temporada (el dia 15 finalitza el conveni amb Endesa per assegurar un cabal òptim per al ràfting a la Noguera Pallaresa). Per sectors, els establiments hotelers preveuen una ocupació mitjana del 80 al 85%, si bé cal tindre en compte que, en temporada baixa com l’actual, un 40% dels establiments estan tancats a l’espera de la campanya d’esquí. Els que segueixen oberts mantenen la seua oferta a preus competitius durant aquestes setmanes. D’altra banda, en el sector del càmping es preveu una ocupació del 90% en bungalous, davant del 25% de l’acampada. Per la seua part, el turisme rural també pot arribar al 80% de mitjana.
En un altre ordre de coses, la Generalitat va posar en marxa ahir el carnet de boletaire al paratge de Poblet, de la seua propietat. El carnet suposa el pagament de 10 euros per temporada i cada boletaire en podrà collir fins a sis quilos per dia.
Es tracta d’una prova pilot que durarà dos anys i que el Govern confia que s’estengui a la resta de boscos, cosa que ja fa un propietari de Sant Llorenç de Morunys.

Font: SEGRE, dijous 11 d’octubre del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s