Concurs de ratafia al Pallars Sobirà

Sort acollirà el pròxim 3 de novembre la tercera edició del concurs de ratafia del Pallars Sobirà en el marc de la Fira de la Tardor, en què també s’han programat degustacions d’aquesta beguda.

Més informació: Projecte Recossira
Font: SEGRE, dissabte 27 d’octubre del 2012 (pdf)

Anuncis

2 thoughts on “Concurs de ratafia al Pallars Sobirà

 1. per ser sort “actual”, no esta gaire actualitzat això. No se per a que tantes pagines duplicades del mateix. Algu suca?

 2. Benvolgut Sergi,

  Per les dates en què ens trobem és possible que estiguis buscant informació sobre el taller de ratafia; si fos el cas, pots trobar-ne informació a la pàgina dels organitzadors, el Projecte Recossira (http://www.recossira.cat/tallers-de-ratafia-4/), i aquest mateix matí també n’hem fet difusió des de la pàgina de l’Ajuntament (http://sort.cat/novetats/per-sant-joan-ratafia/). Es tracta d’un servei gratuït per les entitats encara que per una simple qüestió de temps no es pot publicar tot el que ens arriba; en qualsevol cas no cobrem per donar aquest servei.

  Confio que siguis conscient que estàs deixant un comentari a una entrada publicada el 27 d’octubre de l’any passat, s’indica la data en la capçalera de la notícia (sobre el títol) i a peu de pàgina, on s’indica també la font original. Aquest servei, en què fins a la data s’han publicat 4.744 notícies i s’han rebut 169.982 visites, no pot ni ha de seguir l’actualitat al dia i l’hora; ara mateix, per exemple, s’estan publicant notícies del darrer cap de setmana.

  En primer lloc, com deia abans, per manca de temps; no es tracta d’una tasca prioritària en el quefer diari de la Biblioteca, se li dedica tant temps com és possible i la disponibilitat varia amb freqüència en el dia a dia. En segon lloc, transcriure les notícies dels mitjans el mateix dia que es publiquen podria comportar problemes greus amb les fons, que podrien perdre vendes si així fos. Cal mantenir doncs una distància prudent respecte a la publicació original, sempre com a mínim de 24 hores.

  Respecte a la qüestió de perquè les notícies apareixen duplicades, no és el cas, i si fos així es tractaria d’un error i t’agrairia que m’indiquessis en quina data ho has trobat exactament per esmenar-ho. Ara bé, cada pàgina d’aquest bloc correspon a una notícia, en el cas que ens ocupa pots comprovar al calendari que trobaràs a la columna de la dreta que amb aquesta data s’han publicat cinc notícies diferents. Una altra opció, que també em vaig plantejar en el seu moment, seria publicar una entrada per cada data del calendari i agrupar totes les notícies d’aquesta data en la mateixa entrada. Si no es fa així, tot i que em resultaria molt més pràctic i em portaria molt menys temps, és per donar el màxim de visibilitat a cadascuna de les notícies, que al seu torn estan identificades amb etiquetes corresponents a entitats, temàtiques, competicions, etcètera.

  A tall d’exemple, avui dijous s’ha publicat una notícia de l’Associació Esportiva Pallars amb data original del darrer diumenge; amb aquesta són ja 120 notícies publicades sobre les activitats de l’AE Pallars, cadascuna de les quals enllaça per cert a la pàgina d’aquesta entitat, és a dir, 120 resultats al cercador si algú busca informació sobre aquesta entitat. Considero que d’aquesta manera es dóna més visibilitat a la tasca de l’entitat, però em puc equivocar, ho admeto. De moment no s’ha donat el cas, però si hi ha alguna entitat que no vol aparèixer en aquest servei per no crear “soroll informatiu” en les recerques al buscador, en respectaria la voluntat i així es faria.

  Un altre exemple. Aquest cap de setmana s’han publicat al diari ARA un article força extens sobre rutes literàries i senderisme a la Vall d’Àssua i una entrevista amb Núria Garcia Quera, escriptora local. Si els busques a la web del diari, no es poden trobar. Em semblava que feia bé de conservar aquesta informació i que no tingués l’existència efímera d’haver-se publicat un diumenge i prou, però dedueixo de les teves paraules que opines que no faig bé.

  Posar en marxa aquest servei va néixer de la voluntat de modernitzar el recull de premsa que s’ha fet tota la vida a la Biblioteca. Fa 10 anys em limitava a retallar les notícies i exposar-les al taulell, més endavant vaig optar per fotocopiar-les per millorar-ne l’arxiu històric, enquadernant dossiers amb les notícies d’un mes. En el moment en què em vaig decidir a penjar-les a la xarxa com a iniciativa personal, no vaig rebre ordres en aquest sentit, pensava que d’aquesta manera arribaria a molta més gent que no pas els usuaris de la Biblioteca (en el període en què la pàgina ha rebut 170 mil visites la Biblioteca ha tingut 35 mil usuaris aproximadament), que com deia més amunt es donaria visibilitat a la feina que fan les entitats i associacions del poble i que, si Déu vol i no desapareix Internet d’un dia per l’altre, quedaria com a arxiu històric a l’abast de tothom que ho vol consultar, amb la intenció quan sigui possible, no és per falta de ganes, d’anar enrere en el temps i publicar notícies dels anys 80, són les més velles que tenim al nostre arxiu, i fins i tot recuperar els articles que en el seu dia es van publicar a revistes com “Lo Raier”, “La flor i la nata” o “Dimarts mercat”, que d’una altra manera serien totalment irrecuperables. Però això, com et deia, vol temps i disponibilitat; la idea és aquesta, en la pràctica ja es veurà quan i com.

  Tot plegat, com et deia, neix d’una iniciativa personal. Si bé sobretot aquests últims anys hi dedico part de l’horari laboral, no sempre és així; com a mínim dos terceres parts de les notícies aquí publicades s’han penjat fora d’hores i ningú no m’ha pagat per la feina ni jo ho he demanat. Això sí, el software necessari per editar els pdfs originals no me l’ha facilitat l’Ajuntament, me’l vaig haver de pagar jo i et ben asseguro que no sóc dels que pirategen programes. Per recuperar algunes de les fonts, tres quarts del mateix, la Biblioteca no està subscrita a tots els diaris que es recullen aquí. La pàgina germana d’aquesta (www.bibliosort.cat) disposa de domini i allotjament d’imatges de pagament, despesa que també ha assumit un servidor, cosa que faig constar perquè fa temps que em plantejava, per a comoditat dels visitants a aquesta pàgina, contractar també un domini o almenys treure els anuncis de la pàgina, millorant així el servei a costa d’assumir una despesa anual de manteniment que l’Ajuntament no cobreix perquè no disposa dels recursos i no es considera prioritari. En tot cas, si hagués volgut i si els meus caps haguessin estat disposats, hauria pogut cobrar per la idea i el desenvolupament del servei, com fan a tot arreu; no és el cas. Òbviament, culpa meva i de ningú més per tenir ocellets al cap i vocació de servei.

  No és que em vulgui emportar medalles, enlloc d’aquesta pàgina ni de la Biblioteca no trobaràs el meu nom, excepte al peu d’aquest escrit, i en aquest cas faig una excepció perquè, amb tot l’exposat i que a més de manera anòmina insinuïs que estic “sucant”, no només ho trobo de mal gust i fora de lloc sinó que em dol com a persona. Francament, si aquesta és la rebuda que ha de tenir el servei potser que tiri pel dret, tanqui la paradeta i em dediqui a penjar retalls al tauler de suro com es feia abans; qui vingui a veure’ls tot allò que tindrà guanyat, i qui no, doncs tal dia farà un any…

  Signat: Rosendo Manrique
  Bibliotecari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s