Lleida segueix amb estrella

Gastronomia · Restauració
Michelin manté el reconeixement per al restaurant El Fogony de Sort, únic de Ponent amb aquest distintiu, i nomina el Tàpies de la Seu per al 2014 · Dos locals obtenen la tercera estrella i ja són 7

La Guia Michelin continua confiant en la qualitat i el bon fer d’El Fogony de Sort, que manté un any més, i ja són set, la seua estrella, l’única que queda a les comarques lleidatanes.
Així ho va anunciar ahir la prestigiosa guia gastronòmica en una gala celebrada a Madrid per presentar la seua edició d’Espanya i Portugal 2013 i que també va servir per avançar els possibles candidats a aconseguir una estrella el 2014, entre els quals hi ha el restaurant Tàpies de la Seu d’Urgell. «Estem encantats. És un gran èxit tenint en compte que és un restaurant familiar en què només treballem tres persones», va assegurar Zaraida Cotonat, xef d’El Fogony de Sort, després de conèixer que mantenien l’estrella Michelin. La nova edició de la guia ja compta amb set restaurants espanyols de tres estrelles, depsrés que ahir a la nit el Quique Dacosta, del xef del mateix nom a Dénia, i l’Azurmendi d’Eneko Atxa a Larrabetzu (Biscaia), ascendissin a l’olimp. Se sumen així a Juan Mari Arzak (Arzak, Sant Sebastià), Martín Berasategui a la seua casa mare de Lasarte (Guipúscoa), Carme Ruscalleda (Sant Pau a Sant Pol de Mar), Pedro Subijana (Akelarre, Sant Sebastià) i Joan Roca (Celler de Can Roca, a Girona). La guia, que no ha retirat cap estrella per pèrdua de qualitat malgrat l’any de crisi, encara que sí les ha tret a vuit restaurants espanyols que en tenien una i a uns altres dos portuguesos de la mateixa categoria per tancament o canvi del concepte de negoci, ha adjudicat dos noves estrelles i ja són 17 d’aquesta categoria. Es tracta del xef català Paco Pérez en la seua barcelonina Enoteca (que s’afegeixen a les dos que manté el seu Miramar de Llançà) i de Raúl Balam a Moments, també a Barcelona i on comparteix batuta gastronòmica amb Carme Ruscalleda, que ja en sumava cinc entre Espanya i Tòquio. Madrid es manté com la ciutat espanyola amb més locals amb dos estrelles, però continua sense recuperar la posició que tenia fa 25 anys, quan Zalacaín n’ostentava tres.
Aconsegueixen la seua primera estrella, entre altres, Les Magnòlies d’Arbúcies, els barcelonins Dos Palillos, Nectari i Koy Shunka i Lluerna, de Santa Coloma de Gramenet.

Zaraida Cotonat, xef d’El Fogony de Sort
«La clau està en la qualitat»

«Ja són set anys amb l’estrella i estem molt contents de poder mantindre-la. És un èxit molt gran en temps de crisi. Crec que la clau d’aconseguir aquesta distinció està en la qualitat dels productes que oferim. Ens ha donat molt reconeixement entre col·legues de professió i clients, encara que alguns dels que vénen no saben que tenim l’estrella. No aspirem a una segona perquè només som tres persones i és tècnicament impossible».

Més informació: Restaurant El Fogony
Font: SEGRE, divendres 23 de novembre del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s