La sort també se’n ressent

Atzar · Sorteig de Nadal
La venda de dècims per a la grossa cau un 15% a les administracions de Lleida en el pitjor any des del 2008 i la consignació per habitant baixa a 148 euros, 16 menys · Serà l’últim lliure d’impostos

Falten quatre dies perquè se celebri el sorteig més esperat de la loteria, però aquest any sembla que la sort i la il·lusió per aconseguir la grossa estan més en crisi que mai. Ho reflecteix l’ambient i ho confirmen les xifres. I és que, segons les administracions lleidatanes, les vendes de dècims per al sorteig de Nadal de dissabte han caigut un 15%, cosa que podria acabar convertint aquesta campanya en la pitjor des del 2008 (des d’aleshores el descens ha sigut d’un 40%). «La gent està trista i espantada. Continuen jugant, però compren menys dècims», explica David Masip, president de l’associació de loteries de la província de Lleida i responsable de l’administració de Francesc Macià. «Compren de forma menys compulsiva un número en concret», explica Josep M. Farré, de l’oficina de la rambla d’Aragó. També ho confirmen a les oficines del carrer Balmes de Mollerussa i del Carme a Lleida. «La gent és més conscient de la crisi. Abans es comprava un dècim per a cada membre de la família i ara se n’emporten un i el comparteixen», explica l’Anna, d’aquesta última administració.
A més, les oficines també han constatat la dificultat que estan tenint les entitats que venen participacions, especialment les que ho fan amb recàrrec. De fet, la consignació per habitant a Lleida ha baixat fins als 148 euros, 16 menys que la despesa mitjana de l’any passat, cosa que la situa després de Sòria (252 euros) i amb més del doble que la mitjana a Espanya (70). I això que la grossa d’aquest any serà l’última lliure d’impostos, ja que a partir de l’1 de gener del 2013 l’Estat aplicarà un 20% sobre tots els premis de loteries de més de 2.500 euros.

Menys vendes també a Sort

La crisi no ha estat esquiva ni amb l’administració que més loteria ven a tot Espanya, la Bruixa d’Or de Sort, on les vendes han caigut aquest any un 3%, cosa que atribueixen al tancament d’empreses o reduccions de plantilla. No obstant, ha venut 2,5 milions de dècims (el 86% per Internet) i ha aconseguit una facturació de 50 milions d’euros, de manera que té un 37% de possibilitats de repartir un premi gran.

LES CLAUS

400.000 euros
Cada dècim premiat amb la grossa rebrà 400.000 euros. El segon, 125.000 i el tercer, 50.000.
2.520 milions d’euros
És la quantitat total que es destina a premis i que suposa el 70% de l’emissió de dècims.
100.000 números
Són els números que hi haurà dins del bombo. En total s’entregaran 15.304 premis.

Més informació: La Bruixa d’Or
Crònica de Rebeca Ríos des de Lleida
Font: SEGRE, dimarts 18 de desembre del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s