La retallada de les empreses afecta la loteria

Consum
La caiguda de vendes arriba en algunes administracions fins al 10% · Clients de darrera hora atenuen la baixada
La frase
«Moltes empreses no volien comprar números, però al final ho han fet perquè és la tradició» · Teo Baró, encarregat de l’administració de loteria El Gato Negro

Les administracions de loteria han detectat aquest any un descens en les vendes de dècims per a la rifa de Nadal. Molts venedors coincideixen que una de les causes és la caiguda de vendes a les empreses, que o bé han tancat, o bé ja no compren dècims per als seus treballadors, segons informa ACN.
L’encarregat de l’administració El Gato Negro, a la ciutat de Barcelona, Teo Baró, reconeix que les empreses que es mantenen en actiu han endarrerit molt la seva reserva. Baró explica que algunes fins i tot els han reconegut que no volien fer-ho, però que finalment, per la «pressió» de l’entorn, han decidit continuar la tradició de regalar un dècim.
Aquest descens de les vendes es pot acabar mitigant per la compra d’última hora dels ciutadans. Aquests últims dies, previs al sorteig, les administracions han notat com els clients s’han animat a comprar. Tot i això, es fa evident que aquests compradors es queden amb menys dècims, i que en comparteixen més que en anys anteriors.
Aquestes cues d’última hora són molt evidents a les administracions de loteria més cèntriques de la ciutat de Barcelona. És el cas de l’administració de la plaça Urquinaona. El seu responsable, Pedro Fortuño, mira amb optimisme l’acumulació de clients a darrera hora, però és conscient que la crisi haurà fet davallar el negoci entre un 10 i un 15% com a mínim.
La Bruixa d’Or de Sort ha venut 2,5 milions de dècims de loteria per al sorteig de la rifa de Nadal. Aquesta xifra suposa una facturació de 50 milions d’euros. Tot i aquestes xifres astronòmiques, també s’ha ressentit de la crisi econòmica, amb un descens de les vendes d’un 3%. El responsable de l’administració, Xavier Gabriel, explica que moltes empreses que li encarregaven loteria han tancat o han reduït plantilla.

El Banc dels Aliments denuncia frau

La Fundació del Banc dels Aliments va denunciar ahir l’existència d’un frau en la venda de loteria del sorteig del Nen. Es tracta d’unes participacions «del tot falses» del número 27802. De moment s’ha detectat la venda d’aquests números a la ciutat de Manresa i a la població de Vilanova del Camí, a la comarca de l’Anoia. La fundació no ha emès cap tipus de butlleta amb números de loteria per a cap sorteig. L’única campanya en què participa l’entitat és el tió solidari de Catalunya Ràdio.

Més informació: La Bruixa d’Or
Font: EL PUNT-AVUI, dijous 20 de desembre del 2012 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s