Dos mil entrepans de llonganissa a la matança d’Artesa

Gastronomia · Tradicions
Isona, Gualter, Organyà i Sort, també amb festes gastronòmiques de Carnaval

La zona de les Sitges d’Artesa de Segre és una altra de les cites ineludibles del dimarts de Carnaval lleidatà, que també compta amb festes gastronòmiques a Isona – on se celebra la Guixa -, a Sort, Gualter i Organyà (aquí va tindre lloc dilluns). Fidels a una tradició que ja compta amb més de 30 anys d’història, uns 2.000 entrepans es van repartir ahir a la tarda en el berenar popular d’Artesa (menys que en anys anteriors, segons l’Ajuntament), que des de primera hora del matí van elaborar 30 voluntaris a base de llonganissa i botifarra cuinades a la brasa. Per fer-ho, i com cada any, es van matar cinc porcs a partir dels quals es van elaborar els embotits, en una zona a l’aire lliure perquè tots els curiosos poguessin atansar-s’hi i observar la preparació del berenar. Les racions, que van costar dos euros, es van començar a servir a partir de dos quarts de sis de la tarda, acompanyades de pa, oli i vi en un acte que va comptar amb la participació de la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó. Tota la carn que sobra de la preparació del berenar, com ja és tradició, es dóna al menjador de la residència.

sortactual3779
Sort

A la capital del Pallars Sobirà el dimarts de Carnaval es va celebrar amb la segona mostra de vins i formatges i la calderada amb 500 assistents.

Més informació: Celler Batlliu de Sort
Font: SEGRE, dimecres 13 de febrer del 2013 (pdf)

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s