L’elit de l’esport de Lleida

Poliesportiu · Tecnificació
Un total de 71 esportistes lleidatans de dotze disciplines es beneficien aquest curs dels centres de tecnificació · El Consell Català aposta pels programes i confia a no retallar la seua aportació

Un total de setanta-un esportistes lleidatans de dotze disciplines diferents estan aquesta temporada becats en diferents centres de tecnificació, especialment de Catalunya. Els centres nacionals de la Val d’Aran, centrat en els esports d’hivern, i de la Seu d’Urgell, específic de piragüisme en aigües braves i esquí de fons, són els que aglutinen més atletes, seguits del CAR de Sant Cugat i la Blume de Barcelona, el centre de tecnificació poliesportiu de Lleida i el CAR de Madrid.
El Consell Català de l’Esport és el que sufraga bona part del cost de funcionament d’aquests centres, amb la col·laboració de les entitats locals on estan ubicats i del Consell Superior d’Esports, que fa una aportació als centres de caràcter nacional. La important retallada anunciada pel Govern espanyol a les federacions i també als programes de tecnificació podria alterar el funcionament d’aquests dos centres nacionals, una situació que no preocupa, no obstant, el representant territorial d’Esports de la Generalitat, Quim Perisé. «La qualificació com a nacional del centre de Vielha es va donar l’any passat, de manera que pràcticament estan acostumats a funcionar amb els diners que aporta cada any el Consell Català», va assenyalar, alhora que va qualificar de «prioritari» mantindre els programes de tecnificació malgrat la crisi.
El pressupost per als programes d’entrenament d’alt rendiment a Catalunya, que l’any passat va ascendir a 4.579.477 euros (es van concedir 979 subvencions a trenta-set entitats), encara està en fase de confecció. «Primer són les federacions les que ens fan arribar les propostes de beca per a aquest any i a partir d’allà confeccionem el pressupost», va explicar Perisé.
El centre nacional del Parc del Segre acull una trentena d’esportistes, entre piragüistes i esquiadors, dels quals cinc no són lleidatans, mentre que a Vielha, a l’altre centre estatal, es concentren 27 atletes, dels quals set no són lleidatans. També hi ha 18 esportistes de Lleida en centres de Barcelona, Madrid i Tarassona.

ELS BECATS

Centre de Tecnificació Nacional d’esports d’hivern de la Val d’Aran
Nom Ares Rafel
Esport Esquí alpí
Procedència Sort

Centre de Tecnificació Nacional i Autonòmic del Parc del Segre
Nom Ian Salvat
Esport Piragüisme
Procedència Sort

Font: SEGRE, dimecres 13 de febrer del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s