Rialp, pisos de lloguer a 1 euro

Solidaritat · Iniciativa d’accés a l’habitatge
La Fundació La Bruixa d’Or permetrà que famílies a l’atur i amb fills que tinguin alguna malaltia crònica o rara puguin accedir a un immoble
Es tracta d’un bloc de setze pisos de luxe amb tots els mobles

No només reparteix sort per Nadal, sinó que ara ha decidit millorar la vida de setze famílies d’arreu de l’Estat espanyol. «Vam creure necessari dur a terme alguna iniciativa que donés resposta als actuals casos de desnonament», assegura el propietari de La Bruixa d’Or, Xavier Gabriel.
Així doncs, la Fundació La Bruixa d’Or lloga, per 1 euro mensual durant els primers sis mesos i 75 euros a partir del setè mes, els pisos d’un bloc format per setze habitatges. Els immobles estan destinats a aquelles famílies que estan a l’atur i que tenen un fill amb alguna malaltia crònica o qualificada com a rara. «Fa anys que la fundació treballa ajudant famílies que tenen nens amb malalties rares. Viatgem amb ells al Canadà o als Estats Units per ajudar-los en el tractament», comenta Gabriel. Per tant, aquesta vinculació ha estat clau per fixar un dels dos requisits per accedir a l’habitatge. «Ens és impossible ajudar els sis milions d’aturats, així que hem decidit filar més prim».

L'edifici consta de 16 habitatges de luxe completament moblats

L’edifici consta de 16 habitatges de luxe completament moblats

Així, totes les famílies que compleixen aquestes condicions poden enviar un correu electrònic a viviendasfundacion@labruixador.es per sol·licitar una plaça. «En només quatre hores hem rebut ja més de 2.000 correus». Una persona intermediària serà l’encarregada d’avaluar tots els casos que es vagin rebent i decidir quines són les famílies afortunades. «Ja en tenim una que, segurament, entrarà a viure-hi la setmana vinent», assegura Gabriel. I és que es prioritzaran aquelles famílies que estan en una situació més greu. I un cop els pisos estiguin tots complets, «es crearà una llista d’espera», ja que quan un dels membres de la família trobi feina haurà d’abandonar el pis. «Amb la col·laboració del Consell Comarcal i de l’Ajuntament, els ajudarem a buscar feina. D’aquesta manera, quan tinguin feina i puguin pagar-se un lloguer hi haurà altres famílies que ho necessiten que accediran al pis», afirma Gabriel.
L’edifici, valorat en 3,2 milions d’euros, està situat a Rialp. «Són molt cèntrics. A menys de 50 metres hi ha una farmàcia, una carnisseria, una pastisseria, etc.» A més, són habitatges de luxe de 65 a 70 metres quadrats, completament moblats i amb plaça de pàrquing.
L’objectiu, però, no només és ajudar aquestes famílies, sinó que la fundació pretén despertar consciències i que altres duguin a terme iniciatives semblants. «S’ha posat en contacte amb nosaltres un enginyer de Madrid que té tres apartaments i vol fer la mateixa acció», assegura Xavier Gabriel. Amb sort, la solidaritat de La Bruixa d’Or s’estendrà a tot el territori.

Més informació: La Bruixa d’Or
Crònica d’Àngela Folguerola des de Sort
Font: EL PUNT-AVUI, dissabte 23 de febrer del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s