Un empresari ofereix setze pisos de lloguer a Rialp a un euro tot inclòs

El propietari de l’administració de loteria La Bruixa d’Or de Sort, Xavier Gabriel, ofereix des d’ahir 16 pisos de lloguer a Rialp al preu simbòlic d’un euro (despeses incloses) durant els sis primers mesos i 75 a partir de llavors. L’oferta va dirigida a famílies que tinguin tots els seus membres a l’atur i amb almenys un fill amb alguna malaltia minoritària
Solidaritat · Habitatge
A famílies amb tots els membres a l’atur i amb almenys un fill amb una malaltia rara

Les famílies sense recursos i amb un fill malalt tenen des d’ahir una nova sortida al seu abast per accedir a un habitatge. El propietari de l’administració de loteria La Bruixa d’Or de Sort, Xavier Gabriel, ofereix 16 pisos de lloguer a Rialp al preu simbòlic d’un euro, amb les despeses de llum, aigua, gas i comunitat incloses durant els sis primers mesos. Els requisits per accedir a aquesta promoció són clars: la família ha de tenir tots els seus membres a l’atur i almenys un fill amb una malaltia de les anomenades rares o de baixa prevalença. Segons va explicar ahir Gabriel, això no significa que no puguin accedir a aquests pisos socials famílies sense recursos amb nens amb malalties greus, com el càncer. «Designarem una persona que s’encarregarà de seleccionar les famílies i valorarem els casos més greus», va aclarir.
Els pisos, d’entre 65 i 75 metres quadrats, són de nova construcció, tenen d’una a tres habitacions, estan moblats i inclouen pàrquing. Segons Gabriel, els inquilins hauran de pagar un euro durant els sis primers mesos i 75 a partir de llavors en concepte de lloguer. «Demanarem la col·laboració dels ajuntaments de Sort i Rialp i del consell comarcal del Pallars Sobirà perquè ajudin a trobar feina a aquestes persones», va dir. Quan això passi, hauran de deixar el pis perquè puguin beneficiar-se’n d’altres. Durant el dia d’ahir, una primera família amb el pare a l’atur, la mare invident i un fill malalt ja es va posar en contacte amb Gabriel a través del correu de contacte viviendasfundacions@labruixador.es i podrien traslladar-se a Rialp la setmana que ve.
Segons Gabriel, aquesta iniciativa suposarà per a la Fundació La Bruixa d’Or, dirigida per la seua família, una inversió anual d’uns 200.000 euros, sumats als tres milions que ha invertit ja en l’immoble.
Més d’un milió de nens pateixen una malaltia de baixa prevalença a Espanya. Des de fa 20 anys, La Bruixa d’Or ha dut a terme diversos projectes per ajudar-los. Segons Gabriel, 33 nens ja han estat operats a mans dels millors especialistes a Alemanya, Bèlgica, la Xina i els Estats Units gràcies a les aportacions de la fundació.

LES CLAUS

Pisos a un euro
Requisits
Dirigit a famílies sense recursos amb tots els membres a l’atur i amb un fill amb una malaltia rara.
On dirigir-se
viviendasfundacion@labruixador.es

Xavier Gabriel, propietari de La Bruixa d’Or
«M’encantaria servir d’exemple a altres propietaris»
Com se li va ocòrrer aquesta iniciativa?
Se’m trenca el cor cada vegada que veig a les notícies un desnonament d’una família i volia ajudar d’alguna manera. A més, La Bruixa d’Or s’ha implicat des de fa més de 20 anys amb els nens amb malalties rares.
Anima altres propietaris de pisos buits a fer el mateix?
Sí, m’encantaria servir-los d’exemple. Està clar que perdré diners, però espero que accions com aquesta tinguin un efecte crida. De fet, ahir es va posar en contacte amb mi un constructor de Madrid disposat a oferir per a una causa altruista tres pisos que no pot vendre.

Més informació: La Bruixa d’Or
Crònica de Sabina Diego des de Rialp
Font: SEGRE, dissabte 23 de febrer del 2013 (pdf)

Anuncis

One thought on “Un empresari ofereix setze pisos de lloguer a Rialp a un euro tot inclòs

  1. Retroenllaç: Reben 1.150 sol·licituds per optar a un pis de lloguer a un euro a Rialp | SORT ACTUAL

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s