La Noguera Pallaresa, 50 anys amb el millor piragüisme internacional

Sort celebrarà amb activitats esportives i festives el mig segle de vida del seu emblemàtic Ral·li, un referent a Europa

El Noguera Pallaresa està considerat com el bressol del piragüisme d’aigües braves de l’Estat i un dels millors llocs per practicar-lo, un prestigi que s’ha guanyat després que el riu hagi acollit des de fa mig segle activitats i competicions de renom internacional com, per exemple, el Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa, nascut el 1964, i que enguany compleix el 50è aniversari amb molt bon estat de salut.
El Ral·li és una de les competicions més populars d’Europa i al llarg dels anys ‘ha convertit en quelcom més que una prova esportiva per a Sort i el Pallars Sobirà. «Ha marcat el nostre caràcter. La convivència amb gent de fora ens ha europeïtzat, i ha suposat un gran factor de dinamització per al nostre teixit econòmic i turístic», afirma l’alcalde de Sort, Llàtzer Sibís. No en va, l’impacte de la competició va permetre obrir i consolidar una oferta turística dels esports d’aventura i natura durant la temporada estival.

Les proves nocturnes al Noguera Pallaresa són molt espectaculars i atractives per al públic

Les proves nocturnes al Noguera Pallaresa són molt espectaculars i atractives per al públic

«Ara, malgrat la sitaució econòmica adversa, la voluntat és continuar potenciant les activitats esportives al voltant del riu i mantenir el nostre estatus en el mercat internacional», afegeix Sibís, orgullós d’acollir a Sort un esdeveniment que aquest estiu celebrarà una edició especial, motiu pel qual l’Associació Esportiva Pallars i l’Ajuntament de Sort han dissenyat un programa amb competicions i activitats perquè en gaudeixin tant els esportistes com els ciutadans de la comarca i el Pirineu.
Des del mes d’abril, en què es disputarà la Copa Catalana d’Eslàlom, fins al mes de setembre, les activitats de piragüisme de totes les modalitats (eslàlom, descens, estil lliure i esquimotatge) i categories, alternant la competició amb la participació popular, compartiran protagonisme amb actes complementaris i de lleure com el III Seminari de Turisme (del 8 al 10 de maig) al voltant del turisme esportiu, l’exposició 50 anys de piragüisme a la Noguera Pallaresa, un riu de campionat, excursions pels espais naturals, arrossada popular, 4t River Music Festival, balls tradicionals o la Mostra de cinema de riu.
Tot plegat farà que aquest any el Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa, un dels pocs esdeveniments de caire esportiu declarats festa d’interès turístic a nivell estatal, es visqui de manera emotiva al Pirineu lleidatà i posi en valor tot el seu potencial històric, social i esportiu. Per al secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, «estem parlant d’un referent internacional del piragüisme d’aigües braves» que no només promou aquest esport a tots els nivells, sinó que també «projecta el potencial organitzatiu i turístic de Catalunya al món, amb els beneficis que això té per a la millora del benestar i de la pròpia comarca i, per extensió, del nostre país».

PRINCIPALS PROVES ESPORTIVES

25/26 maig
Copa d’Espanya d’eslàlom
15 juliol
Descens popular Llavorsí-Sort
16 juliol
Cros racing
17 juliol
Open Internacional d’eslàlom per patrulles
18 juliol
Open internacional de ràfting nocturn
20 juliol
Copa d’Espanya d’eslàlom joves promeses
i Open internacional d’esquimotatge
21 juliol
Copa Catalana de promoció d’eslàlom
22 al 27 juliol
Open internacional d’estil lliure
27/28 juliol
Campionat d’Espanya d’estil lliure

Més info: www.kayaksort.cat
turisme@sort.cat, 973620010

Font: EL MUNDO DEPORTIVO, divendres 8 de març del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s