Dos primeres famílies per als pisos a 1 euro de Rialp

Solidaritat · Habitatge
Una de Terrassa hi entrarà a viure la setmana que ve i una altra de Barcelona, en 15 dies · Han rebut més de 3.000 sol·licituds
Projecte · Dilluns s’obrirà un web per anunciar iniciatives similars d’altres empresaris

L'edifici de Rialp amb els pisos que es llogaran a 1 euro (foto: ACN)

L’edifici de Rialp amb els pisos que es llogaran a 1 euro (foto: ACN)

El propietari de l’administració de loteria de Sort La Bruixa d’Or, Xavier Gabriel, ja ha seleccionat les dos primeres famílies sense recursos i amb un fill malalt que ocuparan els 16 pisos que ofereix des de finals de febrer al simbòlic preu d’un euro. Es tracta d’una família de Terrassa que hi entrarà a viure la setmana que ve i una altra de Barcelona que ho farà d’aquí a 15 dies, segons va confirmar a aquest diari l’empresari. La primera és un matrimoni que està a l’atur i que té una nena de quatre anys que té la síndrome de Midas, una de les anomenades malalties rares (és requisit per accedir als pisos) que es caracteritza, entre d’altres, per malformació cerebral, defectes oculars i epilèpsia resistent. L’altra parella seleccionada procedeix de Barcelona i té dos fills, un de 15 anys i un altre de 13 que tenen artrogriposi severa complexa, que provoca contractures congènites que afecten diverses articulacions de l’organisme.
Amb aquestes dos famílies es posarà en marxa el projecte de la Fundació La Bruixa d’Or al cap d’un mes d’anunciar-se. Des d’aleshores, els responsables han rebut més de 3.000 peticions (viviendasfundacion@labruixador.com), de les quals només 150 s’ajusten als requisits. I és que les condicions són clares: la família ha de tindre tots els membres a l’atur i almenys un fill amb una de les anomenades malalties rares o de baixa prevalença. Durant els primers sis mesos, les famílies seleccionades per ocupar algun dels 16 pisos (tots són de nova construcció i tenen entre 65 i 75 metres quadrats) només hauran de pagar un euro, preu que inclou també les despeses d’aigua, llum, gas i comunitat. A partir d’aleshores la quota augmentarà a 75 euros cada mes i les famílies hauran d’abandonar-los quan trobin feina.
Xavier Gabriel també va confirmar ahir que dilluns posaran en marxa una nova pàgina web d’oferta de pisos socials en què altres empresaris que vulguin afegir-se a la iniciativa puguin anunciar la seva proposta. «L’únic requisit serà que com a màxim els pisos que ofereixin costin 90 euros al mes», va apuntar el propietari de La Bruixa d’Or.

Més informació: Fundació La Bruixa d’Or
Crònica de Rebeca Ríos des de Rialp
Font: SEGRE, dissabte 23 de març del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s