“Gran Nord” torna farcida de nous personatges

Ficció televisiva
L’amor-odi de l’Anna amb els habitants del poble dominarà els inicis de la segona temporada
Nord vol ser un estat independent. Aquest serà l’eix central de la nova etapa de “Gran Nord”, que avui torna a TV3. Aquesta preocupació implicarà tots els personatges, però no eclipsarà les històries de cadascun.
Incorporació · Un DJ vol obrir una discoteca a Nord per fer-hi una festa gegantina

Els habitants de Nord volen que el poble esdevingui un estat independent i la major part de la nova temporada, que s'estrena aquesta nit a TV3, se centrarà en els preparatius necessaris per aconseguir-ho (foto: TVC)

Els habitants de Nord volen que el poble esdevingui un estat independent i la major part de la nova temporada, que s’estrena aquesta nit a TV3, se centrarà en els preparatius necessaris per aconseguir-ho (foto: TVC)

La primera temporada de la sèrie de TV3 Gran Nord va acabar amb l’Anna marxant del poble, fugint d’una ruptura sentimental amb l’Ermengol i lleugerament decebuda amb alguns dels habitants d’aquest llogarret dels Pirineus. Per això, la nova etapa de la ficció comença avui (22.30 h) amb l’Anna un altre cop a la ciutat, a centenars de quilòmetres de tot el que havia centrat la seva vida els últims temps. Ara ha recuperat la seva antiga vida a la capital. Allà es dedica a assumir casos policials més complexos i a afrontar escenes amb més acció al carrer.
Mentrestant, a Nord, tothom va de bòlit amb els preparatius necessaris per convertir-se en un estat independent. Una cosa que deixa indiferent la mossa d’esquadra, que no en vol saber res. Una indiferència que també afecta el Quico. De fet, aquest és el motiu que el porta a instal·lar-se a Barcelona, concretament, a casa la Laura. No obstant, l’abundància de la capital no el distreu dels seus objectius. Ell ha de demanar un favor a l’Anna i per aconseguir que l’ajudi s’oferirà a col·laborar en un cas que ella està investigant.
Tot i que aquesta sigui l’arrencada del primer capítol, la sèrie no se centrarà en la vida de l’Anna a Barcelona. Al contrari, la trama es desenvoluparà un altre cop a Nord. Allà és precisament on es pot veure quin és el centre de l’acció. I és que, com avancen a TV3, «Nord bull».
El consell del poble va ple de noves idees i projectes perquè les persones del poble volen fer un nou estat, com un intent de reinventar la seva vida. Volen escriure el seu futur i creuen que «tot és possible». No obstant, tenen un obstacle que no els deixa tirar endavant. Els falta «el cavaller protector». Una recerca que els preocuparà a bastament fins que el trobin.
Tot i això, com que es tracta d’una sèrie coral – encara que tingui la figura de l’Anna com a element de distorsió i catalitzador de moltes de les trames -, la ficció intentarà augmentar el seu atractiu amb un bon nombre d’incorporacions. Els espectadors es trobaran al Pirineu lleidatà amb un parell de friquis. El primer, el professor Gassman, un home que assegura que pot llegir el futur. El segon, el DJ Xones, que té la fixació d’obrir una discoteca a Nord per fer-hi «la millor festa de la història». Al costat d’aquests, el Danny, un home vell però «entranyable» que es presenta a la ficció de la pública com un dels últims maquis dels Pirineus. A més d’aquestes incorporacions masculines, també hi haurà l’aparició a Nord de la Núria, idealista, combativa i germana de l’Anna.
A part d’ells, hi haurà la integració del Felip, que és el marxant d’art de la Frederica, que vivia instal·lat a Nova York. Com ell, tornen al poble la Lídia, una noia tan tendra i bella «que ningú diria que és germana del Cullera», i la Margot, la cosina francesa de la Rita. Finalment, el poble també es revolucionarà amb l’arribada del Catxador, pel qual totes les dones senten una atracció irrefrenable.
Tot i les novetats, n’hi haurà que no abandonen els seus costums. El Manolo i el Quico s’uniran a nou grup de contrabandistes. Encara que no n’avancen més detalls, sembla que el Sisquet també tindrà el seu moment estel·lar aquesta temporada quan es faci «famós arreu del món gràcies a una habilitat que tenia mig amagada». La Rita s’embolicarà en negocis arriscats per intentar salvar la fonda de la crisi, i la Margarida traurà la fúria quan una altra es fiqui en la vida del Rius.
Una sèrie de trames que fan preveure una temporada moguda quan es posin totes en marxa en un context tan petit com Nord. Com ja se sap, és impossible que en un poble passin de manera aïllada.

Una audiència que es desinfla

La primera temporada de Gran Nord va tancar amb una quota de pantalla del 16,1%, un share mitjà que no es correspon amb les xifres que va obtenir aquesta ficció ambientada al Pallars Sobirà quan va començar. Els dos primers episodis van aconseguir un 24,3% i un 18,6% de quota respectivament, però les dades van arribar a caure fins al 9% en l’antepenúltim episodi de la temporada, emès a finals de juliol. Les ganes de veure una ficció situada fora de la capital eren elevades, com ho demostra el fet que, en el debut de la sèrie, Lleida li va concedir un share que doblava la mitjana catalana. La producció, però, va ser criticada a través de les xarxes socials, entre altres coses pel retrat que oferia de la gent de poble.

Més informació: Gran Nord
Crònica de Joan Callarissa des de Barcelona
Font: ARA, dilluns 29 d’abril del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s