UGT diu que la reforma local destruirà un 60% d’ocupacions

Administració · Projectes
A Lleida suposaria eliminar de 2.400 a 3.500 places a l’Administració local · Planteja mesures per mitigar l’impacte

UGT va estimar ahir que la llei de reforma de l’Administració local del Govern, presentada dimarts, provocarà la pèrdua del 60% de l’ocupació de les entitats locals, és a dir, uns 300.000 llocs de treball a tot l’Estat. A Lleida, l’administració local té uns 5.821 treballadors, segons dades de la Diputació del passat mes de gener, mentre que la Generalitat xifra el personal públic estructural dels ajuntaments en 4.134 treballadors. En aquesta última xifra hi faltarien les plantilles dels ajuntaments d’Almacelles, Bausen, la Pobla de Segur, Montgai i Sort i el mig miler d’empleats de la Diputació.
D’aquesta manera, a Lleida estarien en risc entre 2.400 i 3.500 llocs de treball.
El sindicat va presentar ahir mesures per contindre l’impacte de la reforma de l’Estat, que a Catalunya seria relatiu, segons la Generalitat, ja que l’Executiu català prepara la seua pròpia normativa.
Segons UGT, el document (del Govern central) és simplement economicista. «Volen buidar de contingut molts serveis que presten els ajuntaments, com l’assistència domiciliària, abonant així a la ciutadania el repagament d’aquests serveis.»
S’ha d’assenyalar que la llei preveu examinar tots els ajuntaments i traspassar els serveis més ineficients a les diputacions durant un termini de cinc anys.
A més, obliga els ajuntaments a tornar les competències impròpies assumides en matèria de serveis socials i de sanitat, mentre que les d’educació es continuaran prestant en l’àmbit municipal fins que no s’aprovi el nou finançament autònomic.
La llei d’administració local podria entrar en vigor al gener si es compleixen els terminis del ministeri d’Hisenda.

El Parlament veta aprimar ara els consells

El Parlament va rebutjar ahir una proposició de llei del PP per aprimar els consells. CiU va desafiar el PP a suprimir la delegació del Govern a Catalunya i les subdelegacions de Lleida, Tarragona i Girona. S’ha d’assenyalar que la llei de governs locals ja preveu l’eliminació dels 1.000 càrrecs de consellers comarcals.

Font: SEGRE, dijous 23 de maig del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s