La mossa, al costat del poble

Continuen a Gran Nord (TV-3) confonent xarlotada i costumisme. Fa uns dies, per exemple, resulta que es van inventar un sistema infal·lible per fabricar formatge de primera categoria. A saber: el jove Pep i la seva veïna la turgent Lídia es van submergir en pilotes dins el dipòsit de llet, i allà van cavalcar machihembrats una bona estona, i van concloure amb un gloriós i humit kiki.
Doncs bé, després d’aquesta làctia fornicació resulta que la llet va quallar com mai i l’endemà, al bar, els clients – que no sabien res del que havia passat – van provar aquell formatge i es desfeien en elogis davant l’alta qualitat aconseguida. Home, amb aquesta delirant poca-soltada els guionistes segurament han volgut fer una aproximació lliure a aquella llegenda cutre i fastigosa que circulava en els temps en què per obtenir el most es trepitjava el raïm: deien que els rústics trepitjadors es pixaven a dins, i que el vi sortia encara més bo. O sigui, contes barats, acudits de baix registre.
Malgrat aquestes cataplàsmiques situacions, o sigui, no obstant el deliri, aquesta setmana hem trobat en aquesta telesèrie un instant que els ha sortit la mar d’interessant i punxegut. Va tenir lloc quan tots els veïns de Fogony es manifesten a la plaça i hi acampen, un reflex dels indignats del 15-M, a l’estil agropecuari. Aviat es desplega davant d’ells una esquadra de mossos antiavalots per dispersar-los. I en aquell moment té lloc un fet insòlit: la mossa Anna, en comptes de dedicar-se a reprimir juntament amb els seus companys, s’hi enfronta i es col·loca a l’altre costat, o sigui, al costat del poble que protesta. I naturalment rep una pallissa. ¡Ahh!
Aquest episodi planteja una situació suggestiva: de sobte un mosso, un policia, decideix no obeir perquè l’ordre que li donen entra en conflicte amb la seva ànima, amb les seves conviccions, amb ell mateix. Una raresa meditabilíssima.

Més informació: Gran Nord
Text de Ferran Monegal – Tu i jo som tres
Font: EL PERIÓDICO, dijous 30 de maig del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s