Vargas Llosa complica més el primer dia de selectivitat que Pàmias i Baulenas

La selectivitat va començar ahir per a 1.681 alumnes de Lleida. Un fragment d’un conte de Mario Vargas Llosa va complicar ahir l’examen de castellà, que els futurs universitaris van veure més difícil que el de català, en el qual van aparèixer textos del lleidatà Jordi Pàmias i Lluís-Anton Baulenas. Les proves continuen avui i demà.
Educació · Accés a la universitat
Els alumnes veuen més difícil l’examen de castellà, amb el primer autor, que el de català

Nervis i repassos d’última hora van marcar ahir els minuts anteriors a l’inici de la selectivitat per a 1.681 alumnes lleidatans, 80 menys que l’any passat. L’examen de castellà va obrir foc i va resultar complicat, almenys per als estudiants consultats, al contrari que en anys anteriors. Van haver d’elegir entre un fragment del conte Los jefes, de Mario Vargas Llosa, i un article del filòsof José Antonio Marina titulat La motivación, publicat a La Vanguardia. En la prova de català, més assequible segons els alumnes, la disjuntiva va ser entre un fragment de l’obra La felicitat, de Lluís-Anton Baulenas, i un altre del text Ciència i poesia, del lleidatà Jordi Pàmias, que va ser el menys elegit.
Als dos exàmens van haver de respondre qüestions relacionades amb els textos, així com sobre gramàtica, fonètica i semàntica. A més de castellà i català, que són obligatoris, els futurs universitaris també es van enfrontar a proves de matèries de modalitat com ciències de la terra.

Exàmens a la Seu d’Urgell

Així mateix, a la Seu d’Urgell es van examinar 90 alumnes, la majoria procedents dels instituts Joan Brudieu de la Seu, Pere Borrell de Puigcerdà i Hug Roger III de Sort. I a Lleida van fer les proves quatre estudiants amb discapacitats.
La selectivitat segueix avui amb els exàmens d’història o història de la filosofia, llengua estrangera, dibuix artístic, llatí i matemàtiques, entre d’altres. Demà, hi ha previstos els de resta de matèries de modalitat. Els resultats es podran consultar el dia 28 a www.gencat.cat/universitatsirecerca. La llei Wert suprimeix la selectivitat, malgrat que encara passaran dos cursos fins que desaparegui. La reforma estableix la nota de batxillerat com a accés a la universitat i permet a cada una programar, a més, les seues pròpies proves. Les universitats catalanes ja van anunciar que mantindran una sola prova coordinada que inclourà el català.

Més informació: IES Hug Roger III
Crònica de S. Espín des de Lleida
Font: SEGRE, dimecres 12 de juny del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s