Ramaders de la muntanya amenacen de taller carreteres

Ramaderia · Assemblea
Demandes · Denuncien retards en el pagament d’ajudes i volen mesures davant la fauna salvatge introduïda

Ramaders de les comarques de muntanya reclamen que es prenguin mesures davant dels danys que causa fauna salvatge reintroduïda des de les administracions, així com que els abonin les ajudes que els deuen. Aquestes van ser les dos grans reivindicacions d’un grup de 53 representants de les comarques del Pirineu de Lleida que es van reunir ahir a la nit a Sort i que van advertir que la seua paciència s’està esgotant i que estan disposats a mobilitzar-se i tallar el trànsit a les carreteres de la zona al mes d’agost.
Aquest col·lectiu va manifestar la seua voluntat d’impulsar una associació de ramaders del Pirineu per poder defensar les reclamacions i les demandes d’aquest col·lectiu de ramaders de la zona.
En aquesta línia, van mostrar les seues queixes pel que consideren desídia per part de l’Administració pública a l’hora de controlar i regular la fauna salvatge introduïda per ella mateixa, que està causant problemes al seu bestiar. En concret, recorden que s’han introduït a la zona daines, cabirols, óssos, llops, voltors, guineus i cérvols.
Així mateix, es van mostrar especialment crítics amb els retards en el pagament d’ajudes per part de l’Administració. En especial pels retards en el cobrament dels suports a la ramaderia ecològica. Asseguren que l’ajuda a races autòctones estan pendents des de l’any 2012. En el cas del pagament del programa de sanitat animal obligatori situen els impagaments en els anys 2011 i 2012, mentre asseguren que no s’ha publicat el pla d’aquest any.
Adverteixen que si en els pròxims dies no reben una resposta positiva, iniciaran mobilitzacions i talls de carreteres a les comarques del Pirineu a l’agost.

Font: SEGRE, dissabte 13 de juliol del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s