Madrid prepara una llei per augmentar l’ús turístic

Planteja la possibilitat d’activitats de navegació si ajuden l’economia local
Reaccions · Consells i hotelers veuen amb bons ulls fomentar l’afluència de turistes amb menys prohibicions

El ministeri d’Agricultura ha començat a debatre amb les autonomies i els grups ecologistes l’esborrany del nou projecte de llei dels parcs nacionals, el contingut dels quals ja ha rebut les primeres crítiques.
El text preveu una ampliació dels usos turístics dels parcs fins al punt d’autoritzar la navegació en casos excepcionals quan «aquesta activitat contribueixi de forma notable al desenvolupament socioeconòmic de l’entorn». El projecte de llei manté la prohibició d’urbanitzar o edificar a l’interior del Parc, mentre que estableix que els propietaris particulars amb finques al Parc podran «desenvolupar activitats econòmiques i comercials, en especial relacionades amb l’ús públic i el turisme rural». A Aigüestortes, la propietat privada és poc significativa i es limita bàsicament a la perifèria i a terrenys destinats a la ramaderia.
La Generalitat de Catalunya no ha adoptat encara una postura sobre aquest projecte de llei, però admet que amb tota probabilitat hi presentarà al·legacions, malgrat que els objectius d’aquesta llei i del projecte que inicia ara el Patronat d’Aigüestortes persegueixen un mateix objectiu, que no és altre que rendibilitzar l’espai natural.
Els qui sí que s’han mostrat partidaris d’augmentar l’activitat turística del Parc són el Conselh Generau d’Aran i els consells comarcals del Pallars Sobirà i el Jussà. L’ampliació dels usos podria determinar també una posició més favorable a l’ampliació del parc, ara aparcada.

Més informació: Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
Font: SEGRE, diumenge 21 de juliol del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s