Ramaders de muntanya tallaran carreteres aquest mes

Agricultura · Ramaderia
Els dies 13, 14 i 15 per exigir a Agricultura el pagament d’ajudes pendents · Les d’import més elevat, les primes ecològiques
Sanitat · Denuncien, a més, els danys causats per fauna salvatge, des de cérvols fins a óssos o llops

La paciència dels ramaders de muntanya sembla que s’ha esgotat i després d’amenaçar amb mobilitzacions, anuncien talls de carreteres a l’Eix Pirinenc per als pròxims dies 13, 14 i 15 d’aquest mes d’agost. Les mobilitzacions, que està previst que tinguin lloc en diferents punts d’aquesta via, es registraran en plena operació sortida i tornada de mitjans d’agost, el mes que encara continua sent de vacances per excel·lència. La raó de les protestes, com ha publicat SEGRE, és que reclamen que la conselleria d’Agricultura els pagui les ajudes que encara tenen pendents.
Fonts dels convocants van explicar que hi ha casos de productors que encara esperen els ingressos de primes relacionades amb diferents races de les campanyes 2008 i 2009. No obstant, per la seua quantia, les més importants que estan reclamant corresponen a les ajudes per producció ecològica. Es queixen que alimentar els animals amb pinsos ecològics pot suposar que aquests costos es doblin. Asseguren que la conselleria ha rebut els fons de Brussel·les per fer front a aquests pagaments per ramaderia «verda» fa mesos, concretament asseguren que al mes de novembre, però ells no han rebut els diners. «No som el banc de la Generalitat per finançar-los, nosaltres necessitem els diners», afirmava ahir indignat un dels ramaders.
Els ramaders afectats, segons les fonts, corresponen a les comarques de l’Alt Urgell, el Pallars Jussà i el Sobirà, l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran i la Cerdanya. Es tracta de productors de boví, oví, cabrum i equí. A més, afirmen que animals salvatges, des de cérvols, daines, senglars o cabirols fins a óssos i llops els causen molts problemes. Des de menjar-se l’aliment dels seus ramats fins a contaminar-los amb virus de malalties tan nocives per al seu bestiar com la brucel·losi i la tuberculosi.

Font: SEGRE, dissabte 3 d’agost del 2013 (pdf)

Anuncis

One thought on “Ramaders de muntanya tallaran carreteres aquest mes

  1. Retroenllaç: Agricultura culpa Madrid dels impagaments a ramaders | SORT ACTUAL

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s