«És un suïcidi per a les arques de la Generalitat»

L’opinió dels professionals
Xavier Gabriel · Administrador de La Bruixa d’Or

L’amo de l’administració de loteria La Bruixa d’Or, Xavier Gabriel, no li veu futur a la Grossa de la Generalitat. «Les probabilitats d’èxit són escasses, per no dir inexistents», va declarar ahir el popular loter. Encara que assegura que ell se sent «molt català», opina que per aconseguir un Estat propi el més urgent no és tenir una loteria catalana sinó invertir en sectors com l’educació, la sanitat o el foment de l’ocupació.
«Els miracles no existeixen. Els jocs sempre han sigut deficitaris per a l’Administració catalana i aquesta inversió és un suïcidi per a les seves arques», va afirmar el loter de Sort, que fa 15 anys va deixar de vendre apostes autonòmiques perquè no tenien sortida. «Qui juga la loteria vol guanyar un premi important i li és igual si les sèries són catalanes o espanyoles. ¿Qui pagarà els premis si els cupons no es venen?», va preguntar.
Gabriel va explicar que la futura loteria catalana tindrà pocs clients potencials i que el més important perquè un joc tingui èxit és tenir un mercat ampli. «No es pot mantenir una loteria si dels set milions de catalans només tres juguen habitualment», va insistir. El loter també va advertir que una rifa d’aquestes característiques requereix una gran inversió en publicitat i logística. «Amb aquestes xifres no pots competir en premis amb la loteria de Nadal, amb 200 anys d’història, que arriba a 47 milions de persones i que es ven a tot Europa», va opinar.

Més informació: La Bruixa d’Or
Crònica d’Eva Visa
Font: EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, divendres 9 d’agost del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s