Grossa catalana per Cap d’Any

Sortejos · Loteria
La Generalitat crea aquesta rifa amb bitllets amb 5 euros i amb un premi màxim de 100.000 al dècim, que es vendran a partir del setembre · La iniciativa ha estat rebuda amb objeccions per l’oposició

Catalunya serà la primera comunitat que tindrà la seua pròpia grossa de Nadal, encara que s’anomenarà Grossa de Cap d’Any i se sortejarà el 31 de desembre. Fonts del departament d’Economia van assegurar que el sorteig començarà aquest any, que cada dècim costarà 5 euros i que el primer premi en reportarà 100.000. Els bitllets sortiran a la venda a finals de setembre i es podran adquirir en comerços i als punts de venda habituals de les loteries de la Generalitat, tot i que no a les administracions de loteries de l’Estat, amb les quals competirà, ja que el sorteig de la Grossa de Cap d’Any es farà entre el de la grossa de Nadal i la del Nen.
El 70% del que es recapti es destinarà a premis i el 30% restant, a finalitats socials. Els ingressos de les loteries de la Generalitat, que serveixen per finançar projectes socials a Catalunya una vegada descomptats els premis, han caigut un 41,92% des del 2008 fins al 2012. En aquest sentit, l’any passat les set modalitats de loteria de la Generalitat, entre les quals hi ha la 6/49 o la Loto Ràpid, van ingressar 39,9 milions, davant dels 68,7 milions del 2008.
La iniciativa ha estat acollida sense entusiasme per l’oposició, tot i que només ICV I Ciutadans s’oposen al sorteig. El PSC i el PPC beneeixen la iniciativa, amb objeccions, igual que ERC, ja que adverteixen que pot ser una via més, però no l’única, per incrementar ingressos. Iniciativa, per la seua part, considera una «innocentada» el sorteig propi i Ciutadans opina que el Govern deixa el futur dels catalans en mans de l’«atzar». Per la seua part, Xavier Gabriel, de La Bruixa d’Or de Sort, va posar en dubte que la nova loteria sigui rendible.

LES CLAUS

Venda
Els dècims, que comptaran amb una imatge de la senyera, sortiran a la venda al mes de setembre i podran comprar-se als punts de venda habituals de loteria de Catalunya i també en comerços.
Sorteig
Encara no se sapc om i on es farà el sorteig, que tindrà lloc el 31 de desembre.

DADES

5 euros
Els dècims de Grossa de Cap d’Any valdran 5 euros. En canvi, els cupons del sorteig de Nadal costen 20 euros.
100.000 números
La Generalitat traurà a la venda 100.000 números amb 30 sèries cadascun, la venda dels quals suposarà 15 milions d’euros.
100.000 euros
Els premiats rebran aquesta quantitat per bitllet premiat amb el primer premi. El segon serà de 6.500 i el tercer, de 3.000.
30% per a finalitats socials
El 70% dels ingressos es destinarà a pagar els premis i la resta, a projectes socials.

Més informació: La Bruixa d’Or
Font: SEGRE, divendres 9 d’agost del 2013 (pdf)

Anuncis

One thought on “Grossa catalana per Cap d’Any

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s