Veten capturar truites a la Pallaresa per la riuada

Medi ambient · Fauna
Només s’hi permet la pesca sense mort aquest mes i al setembre
Repoblament · Els pescadors portaran truites dels llocs on n’hi hagi més a punts on han desaparegut

(foto: SEGRE)

La Noguera Pallaresa, durant la riuada del juny passat a Sort (foto: SEGRE)

La conselleria d’Agricultura ha modificat el calendari de pesca a la Noguera Pallaresa pels efectes que les intenses pluges, el fort desglaç i, en especial, les riuades del passat 18 de juny han pogut tindre en la població de truites i altres espècies del riu. Així, d’acord amb les Societats de Pescadors que formen el Conveni Pallaresa, s’hi ha prorrogat un mes el període de pesca sense mort, en concret fins a finals d’agost, i s’hi veta la captura amb mort de truites. La mesura afecta el tram entre el barranc de Romadriu (Llavorsí) i la Pobla de Segur.
La temporada de pesca comença a mitjans de març i s’acaba a finals de setembre. Fins a aquest any, els pescadors podien capturar truites fins a finals d’aquest mes i deixar tot el setembre per a la repoblació d’espècies, encara que durant aquell mes també es podia pescar i tornar les peces al riu. A causa dels perjudicis que han pogut causar les riuades en les espècies fluvials, la conselleria ha decidit permetre la pesca amb mort fins a finals de juliol i deixar tot el mes d’agost i setembre habilitats per a la pesca sense mort, amb la qual cosa les espècies tindran més temps per recuperar-se dels efectes en el curs de les avingudes. Com a contrapartida, segons va explicar el responsable de la Societat de Pescadors d’aquesta zona, Albert Arcalís, es permet la modalitat de pesca amb cullereta amb un ham i sense arpó perquè els peixos puguin ser tornats al riu.
D’altra banda, a finals del mes que ve es durà a terme una translocalització de truita autòctona per actuar en els punts més perjudicats.

Font: SEGRE, diumenge 11 d’agost del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s