El Pirineu obre la setmana més turística i preveu superar el 85% d’ocupació

Hostalers, turisme rural i càmpings preveuen assolir entre el 85 i el 100% d’ocupació pel pont del 15 d’agost, situant-se en xifres fins i tot d’abans de la crisi. Les cases de pagès i els bungalous penjaran en diversos establiments el cartell de complet després d’un inici de temporada dolent per la recessió i el mal temps.
Turisme · Pont d’agost
Turisme rural i càmping penjaran el cartell de complet en diversos establiments

El Pirineu entra avui en la setmana de més afluència turística de l’estiu amb la previsió d’ocupar entre el 85 i el 100% de les places dels hotels, turisme rural i càmpings. Després d’una primavera i un mes de juliol «complicats», en paraules del portaveu del ràfting, Flòrido Dolcet, pel mal temps i les riuades, el sector calcula que el pont del 15 d’agost serà semblant al d’anys passats, fins i tot d’abans de la crisi.
A l’espera que es confirmin les previsions amb les reserves d’última hora, que cada any guanyen terreny, «crec que el pont anirà bé si el clima acompanya», assenyala el president de la Federació d’Hostaleria, Juan Antonio Serrano, cosa que implicarà que la mitjana d’ocupació als hotels de muntanya se situï sobre el 80 o el 85%. Serrano va afegir que l’ocupació la primera meitat d’agost «se situa per sota de l’any passat, però seguint les previsions, entorn del 55 o el 60%».
Quant al turisme rural, el portaveu del sector, Josep Lluís Farrero, va assenyalar que «confiem a assolir el ple» en bona part dels establiments a totes les comarques. Com a mínim, «se superarà de llarg el 90%» durant el pont.
«Fins als dies 25 o 26 les reserves són bones. Ara confiem que el temps acompanyi» i s’assumeixi l’ocupació mitjana del passat agost, del 82%. Farrero va confirmar un repunt del turisme estranger, que de mitjana suposa al voltant d’un 15% dels visitants de Lleida al llarg de l’any. El 2012 ja es va registrar un 9,8% dels turistes estrangers.
Per la seua part, la portaveu dels càmpings de Lleida, Marta Cortina, va apuntar que els bungalous registraran pel pont una ocupació del 95% i les zones d’acampada, d’entre el 80 i el 85%. Cortina va reiterar que al juliol l’ocupació va baixar un 10% i va assolir entre un 50 i un 60% de mitjana a Lleida a causa de la crisi i el mal temps.
Quant als esports d’aventura, Flòrido Dolcet va estimar que la «producció se situarà aquest pont entorn del 70 o el 80%. Les dos setmanes centrals de l’agost se situen sobre les xifres normals després d’un inici de temporada per sota de les previsions inicials».

LES CLAUS

Hotels
Malgrat la diferència que pugui donar-se entre hotels, el sector confia a rondar entre el 80 i el 85% d’ocupació mitjana a les comarques del Pirineu.
Turisme rural
Aquests dies l’ocupació és molt alta i pel pont alguns penjaran el cartell de complet.
Càmpings
Els bungalous fregaran el ple i les zones d’acampada oscil·laran entre el 80 i el 85%.

Crònica d’Helena Culleré i Josep de Moner des de Lleida
Font: SEGRE, dilluns 12 d’agost del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s