Un mercat pagès de Sort molt turístic

Lleure · Tradicions
La capital del Pallars Sobirà acull fins demà una nova edició d’aquesta mostra d’artesans del Pirineu · Ubicat a l’avinguda Comtes del Pallars, és l’atracció de molts turistes
Oficis · La mostra acull des de ferrers fins a teixidors, ceramistes o cistellers

El mercat té lloc a l'avinguda Comtes del Pallars (foto: Ajuntament de Sort)

El mercat té lloc a l’avinguda Comtes del Pallars (foto: Ajuntament de Sort)

Els turistes que aquests dies estiuegen al Pallars Sobirà, i més concretament a Sort, poden disfrutar fins demà d’un altre atractiu turístic: el Mercat Pagès. Un mercat que arriba a la vintena edició i que està organitzat per una associació d’artesans que durant els mesos de juliol i agost visiten diferents llocs del Pirineu.
El Mercat Pagès va obrir les portes ahir al matí i està ubicat al llarg de l’avinguda Comtes del Pallars, al centre de la capital del Sobirà. Els organitzadors preveuen que durant aquests tres dies hi passin centenars de persones, especialment turistes, ja que la temporada turística d’estiu es troba en el punt més àlgid i la previsió d’ocupació a la zona, tant en hotels com en cases rurals o càmpings, se situa al voltant del 85 per cent.
A la mostra, els visitants hi poden trobar des de ferrers fins a teixidors passant per ceramistes, terrissers, cistellers i orfebres que cada jornada ofereixen demostracions d’aquests ancestrals oficis. També poden participar en els tallers que s’hi organitzen.
Així, per exemple, una de les novetats d’aquesta edició són els tallers de terrisseria del mestre artesà Llucià Comes. Una activitat gratuïta per als més petits i els participants de la qual es poden emportar un record del Mercat Pagès que han fet amb les seues pròpies mans.
La mostra també compta amb la participació d’artesans d’altres especialitats com l’enquadernació, l’elaboració de sabons o joguets tradicionals.
Tampoc falten a la cita les parades amb productes alimentaris de la terra com els vins, els formatges o els embotits. En aquest sentit, s’ha de destacar la presència de Manel Pla Gean, mestre artesà formatger que aquest any ha rebut el diploma de Mestre Artesà Alimentari que atorga el departament d’Agricultura de la Generalitat.

LES CLAUS

Tallers de ceràmica
Els més petits poden participar de forma gratuïta en els tallers de ceràmica que organitza el mestre artesà Llucià Comes fent les seues pròpies obres.
Mestre formatger
Destaca la presència del mestre formatger Manel Pla Gean, reconegut recentment per la Generalitat amb el diploma de Mestre Artesà Alimentari.

Més informació: Ajuntament de Sort
Crònica d’Albert Guerrero des de Sort
Font: SEGRE, dimarts 13 d’agost del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s