El virtuós Claudi Arimany

Crítica de música

Festival de Rialp
Intèrprets: Jordi Savall i Claudi Arimany
Escenari: Església del Pallars [sic]
Valoració: 4/5

Jordi Savall i Claudi Arimany mantenen un curiós paral·lelisme: tots dos van néixer en petites poblaciones catalanes, tots dos se senten profundament vinculats a la nostra terra mentre la seua projecció internacional resulta immensa, ja que són acollits, aplaudits i celebrats a les millors sales d’Europa, Àsia i Amèrica. Cada any, tots dos volen compartir amb el públic l’exquisidesa del seu art per no oblidar les seues arrels.
Rialp viu des de fa anys un peculiar idil·li amb el considerat millor concertista de flauta del món. Jo no sé si en això hi té res a veure – em temo molt que sí – l’entranyable amistat que uneix Arimany amb Josep Sabarich o el bon tracte que aquest acostuma a proporcionar a la coneguda afició gastronòmica del músic. Per aquestes circumstàncies, Claudi Arimany mai falta a la cita anual amb Rialp, acompanyat, aquesta vegada, pel quartet de corda rus Borodin String Quartet. La primera part del concert va anar a càrrec dels músic russos. Veure executar, amb precisió, mestria i art, cada un dels moviments pels dos violins, viola i violencel va fer assaborir al públic el valor de la perfecció.
La segona part, en què Arimany va interpretar, juntament amb els mestres russos, obres de Boccherini i Mozart, va ser tan pròxima i tangible que va fer aixecar eixordadors aplaudiments. Es pot demanar més? Escoltar el concert en una petita església del Pallars és una cosa que hem d’agrair a aquest equip, barreja de joventut i experiència, que lluita cada any per actuar en el miracle del Festival de Música de Rialp.
Permetin-me, finalment, un consell d’amic: dissabte que ve, al cine de Sort, Jaume Sisa en concert apunta a multitudinari. No s’ho perdin!

Més informació: Ajuntament de Sort
Text de Yorik
Font: SEGRE, dimarts 20 d’agost del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s