Protesta al consell del Sobirà per l’aprovació de la taxa de menjador escolar

Ensenyament · Manifestacions · Pancartes en el ple del Consell Comarcal · Insubmissió · Les famílies del Sobirà afectades podrien unir-se a la insubmissió que ja han acordat tres comarques

Els pares van mostrar una pancarta amb el lema "Llei injusta. Menjadors gratuïts" (foto: Marta Lluvich/ACN)

Els pares van mostrar una pancarta amb el lema “Llei injusta. Menjadors gratuïts” (foto: Marta Lluvich/ACN)

Pares afectats pel copagament del menjador escolar es van manifestar dilluns a la nit en el transcurs del ple del Consell Comarcal del Pallars Sobirà en contra d’aquesta mesura. La sessió del ple incloïa en l’ordre del dia l’aprovació de les noves taxes per als menjadors escolars.
Els pares van demanar mantindre la gratuïtat d’aquest servei i que es modifiqui la llei, que exclou dels ajuts els alumnes de nuclis agregats situats al mateix terme municipal on és l’escola. Els pares consideren que la llei actual és discriminatòria i no entenen que uns límits administratius estableixin que uns alumnes hagin de pagar (per transport i menjador escolar en l’ensenyament no obligatori) i d’altres no. El grup de manifestants portava una pancarta on es podia llegir: «Llei injusta. Menjadors gratuïts». El ple va aprovar la nova taxa de 3,10 euros per alumne i dia.
El president comarcal, Llàtzer Sibís, va dir que compten amb una quantitat destinada a beques menjador per ajudar les famílies amb necessitats econòmiques i socials. S’ha d’assenyalar que la Diputació va garantir fa unes setmanes una aportació aquest curs (i amb tota probabilitat el pròxim) per cobrir el transport escolar i la meitat del menjador en el cas
d’aquests alumnes. Les famílies del Pallars Sobirà afectades pel copagament estudien ara incorporar-se a la protesta de pares d’altres comarques (Urgell, Segarra i Alta Ribagorça) i no pagar les quotes que se’ls reclamen.
En paral·lel a aquesta insubmissió, els pares planegen mantindre accions de protesta en actes públics o fires.
Pròximament podrien portar les seues pancartes a la fira del Medi Ambient a Tàrrega, segons van explicar ahir.

Més informació: Consell Comarcal del Pallars Sobirà
Font: SEGRE, dimecres 2 d’octubre del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s