Tallers infantils de pa i ornitologia el primer dia de la Fira de Llessui

Fires · Tradició · Una quinzena d’expositors ocupen el centre · Expositors · La plaça de l’Església acull avui la fira amb 15 expositors i a la tarda hi haurà actuació de màgia

Alguns dels nens i nenes assistents al taller d'elaboració de pa ahir a Llessui (foto: Ajuntament de Sort)

Alguns dels nens i nenes assistents al taller d’elaboració de pa ahir a Llessui (foto: Ajuntament de Sort)

Llessui, nucli agregat de Sort, va acollir ahir el primer dia de la seua tradicional fira, coneguda com Enfira’t a Llessui. Les activitats es van centrar en els més petits, de manera que a la tarda uns 40 nens i nenes van assistir a un taller de pa. Després de donar forma a la seua creació, van anar a coure la pasta al forn Jantorre, el forn comunitari de Llessui recuperat per un dels seus veïns. Una vegada va estar a punt per consumir i després d’esperar el temps prudencial per no cremar-se, els nens i nenes van gaudir d’un berenar de coca i xocolate.
Perquè el temps en què es refredava el pa passés més ràpid, la fira va organitzar un segon taller al qual es van afegir almenys una desena de nens més.
Coincidint que aquesta setmana es va celebrar el dia mundial dels ocells i aprofitant l’oficina del Parc Nacional i el Museu del Pastor de Llessui, la fira va oferir un taller i jocs d’ocells a càrrec d’Obaga, en què els petits van confeccionar menjadors per a ocells.
Està previst que la fira continuï aviat a la plaça de l’Església, on hi haurà 15 expositors, alguns de productes alimentaris i d’altres mostraran treballs elaborats a mà.
L’organització ha previst un dinar popular que anirà a càrrec del restaurant El Quico, al qual la gent interessada haurà d’apuntar-se amb una mica d’antel·lació.
A la tarda, serà el torn de nou dels més petits, que podran disfrutar d’una actuació de màgia.
La fira de Llessui consistia, inicialment, en una trobada i mercat d’animals aprofitant que aquests baixaven de les muntanyes. Va deixar de celebrar-se als 50 i fa uns anys es va recuperar per mantindre les tradicions.

Més informació: Ajuntament de Sort
Font: SEGRE, diumenge 6 d’octubre del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s