Aigües braves a la capital

L'estiu lliure o "rodeo" és una especialitat espectacular (foto: SEGRE)

L’estiu lliure o “rodeo” és una especialitat espectacular (foto: SEGRE)

Piragüisme · Iniciatives · Un grup de piragüistes de la ciutat impulsa que es construeixi un rull d’aigua a la Mitjana per practicar l’estil lliure o acrobàtic · La Catalana i la Paeria pensen en un futur canal d’eslàlom · Confederació · Són projectes complicats perquè la CHE hauria d’autoritzar més cabal i que s’hi puguin fer obres

La recent inauguració del Centre de Piragüisme de Pardinyes, destinat a reforçar la gran afició que hi ha a Lleida per aquest esport, ha propiciat que sorgeixin noves iniciatives com la que promouen un grup de piragüistes de la ciutat que practica l’estil lliure (freestyle), anomenat també rodeo, un tipus de piragüisme acrobàtic que es practica sobre una ona o rull d’aigües braves.
Antonio Anguis, un dels impulsors de la iniciativa, explica que són «mig centenar de practicants d’aquesta especialitat entre la ciutat i voltants i tenim la intenció de crear un club. Hem recollit firmes i volem parlar amb la Paeria per veure la possibilitat de condicionar una zona del riu a la Mitjana».
Actualment els practicants d’aquesta especialitat a la capital han de desplaçar-se a Sort, la Seu d’Urgell i fins i tot a la localitat altoaragonesa de Campo per poder practicar l’especialitat.
«Només necessitem una mica de suport. La Catalana veu bé la nostra proposta i crec que seria una especialitat que atrauria molta més gent si es pogués fer a la ciutat», assenyala Anguis.
A la província aquesta especialitat d’estil lliure o rodeo compta amb grans campions a nivell estatal i internacional com Oriol Colomé, de Sort, o Jordi Domenjó, aquest últim subcampió mundial el 2005. I a Lleida capital l’han practicat el mundialista de descens Xavi Miralles i Víctor Craviotto, oncle del doble medallista olímpic, a més d’altres palistes que van destacar com Víctor Trúpita.
«El que és una pena és que sent el Segre un dels rius més cabalosos de Catalunya, no puguem practicar-hi totes les especialitats. No només seria bo fer aquest rull sinó també un canal d’aigües braves, perquè seria una gran inversió i vindrien equips nacionals», afirma Víctor Craviotto.
El president de la Federació Catalana, l’única amb seu a Lleida, Joan Ignasi Rosell, veu «factible i no excessivament costós» construir un rull d’aigua per a l’especialitat rodeo, però fins i tot admet haver parlat en algunes ocasions amb l’alcalde Àngel Ros sobre la possibilitat de fer en un futur un canal d’aigües braves.
De fet, el mateix Ros va remarcar, durant la inauguració del centre de piragüisme, que s’ha de continuar treballant per negociar amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) perquè augmenti el cabal d’aigua al seu pas per Lleida i perquè contribueixi a la millora i la neteja dels espais de la Mitjana on es practica piragüisme.

A la ciutat
Rulls d’aigua per les crescudes temporals
Al maig, les riuades van propiciar que es formés un rull d’aigua al seu pas per Lleida ciutat i prop d’Alcoletge n’hi ha un altre que anomenen “l’ona del Nano”. També a Alfarràs.

DADA

50 practicants
És el nombre aproximat de piragüistes que practiquen estil lliure o rodeo a Lleida ciutat i voltants. Molts més si es compta amb la resta de la província.

Més informació: Federació Catalana de Piragüisme
Crònica de Xavier Madrona des de Lleida
Font: SEGRE, divendres 1 de novembre del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s