La Generalitat deu a 24 ajuntaments de Lleida 30.000 euros de la taxa turística

Turisme · Pont de Tots Sants · De la recaptació fins al juny i envia una carta als consistoris informant que inicia les transferències · Els hotels d’Aran freguen el ple, encara que la meitat dels establiments estan tancats

La direcció general de Turisme ha remès en els últims dies una carta als ajuntaments que deu una part de la taxa turística que, en el cas de Lleida, es tradueix en 24 consistoris i més de 30.000 euros de la recaptació del novembre del 2012 al juny del 2013.
La majoria d’ajuntaments són del Pirineu, però també en figura algun del Pla, com Lleida ciutat (que rebrà 11.586 euros de la recaptació del segon trimestre d’aquest anys) i Alcarràs, el tram municipal del qual de la taxa s’eleva a 571 euros per a tot el període des del novembre del 2012. Això implica, com va admetre l’alcalde d’Alcarràs, que alguns ajuntaments encara no han cobrat el retorn municipal. La Generalitat va acordar derivar un 30% de la recaptació als ajuntaments perquè el destinin a promoció, un extrem que hauran de certificar davant de la Generalitat, segons una carta remesa als consistoris per la directora general, Marian Muro. La carta, firmada el 10 d’octubre, notifica que aquests imports s’estan transferint. La taxa turística (que en la majoria dels casos equival a un euro per pernoctació) va complir ahir un any. Fins al juny, la Generalitat havia recaptat 19 milions i al tancament del 2013 s’estima que l’import s’elevarà a 43 milions. En els primers mesos l’aportació de Lleida equivalia al 6%, per la qual cosa si es manté les comarques del Pirineu i Ponent aportaran 2,58 milions. D’aquests, un 30% (uns 800.000 euros) haurien de revertir en els ajuntaments per a promoció.
A més dels ajuntaments, els consells (que gestionen les receptacions de consistoris de menys de 500 euros) també percebran 36.000 euros (Sobirà i Alta Ribagorça) i el Conselh d’Aran, 140.000.
D’altra banda, els hotels d’Aran freguen aquest cap de setmana el ple total, tot i que només estan oberts la meitat dels establiments.
En el conjunt del Pirineu, l’ocupació ronda el 90% als hotels.

Crònica de Cynthia Sans i Helena Culleré des de Lleida
Font: SEGRE, dissabte 2 de novembre del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s