La digitalització amenaça la meitat de sales de Lleida

Per l’elevada inversió que suposa el canvi de projectors per al nou format · La caiguda d’espectadors, un altre factor negatiu

La meitat dels cines de la província de Lleida podrien quedar-se sense pel·lícules en els pròxims mesos. O, com a mínim, haver d’esperar setmanes (o mesos) per aconseguir un film d’estrena. El final de la distribució de cintes en cel·luloide i el consegüent pas a la projecció digital penja com una espasa de Dàmocles per sobre de moltes sales lleidatanes – algunes de privades i, la majoria, municipals -, que tenen molt costa amunt l’adquisició de projectors digitals, una inversió que pot superar els 60.000 euros.
A la capital del Segrià, el Grup Principal ja comopta amb sistema digital al Principal, el Rambla i dos sales del complex JCA Alpicat.
Tanmateix, les sales Lauren i l’Espai Funatic – empresa que no treballa amb les grans distribuïdores comercials – no s’han adaptat al canvi. El Funatic confia que les petites distribuïdores aguantin encara el cel·luloide.
A comarques, la situació és més crítica. El recentment estrenat complex cultural La Lira de Tremp, els cines Guiu de la Seu d’Urgell i una de les sales Urgell de Mollerussa són els únics cines que disposen de moment de tecnologia digital. L’ajuntament de Vielha va anunciar aquest estiu la intenció d’adquirir un projector digital per a la sala Era Audiovisuau i el cine París de Solsona, privat, també podria fer aquest pas ben aviat.
Municipis com Balaguer, Almacelles, Bellpuig o Agramunt estan estudiant donar llum verda o no a la inversió per als seus cinemes.
Més difícil serà el cas del cine Casal de Cervera, al no ser municipal. Sales de poblacions més petites com Tornabous, Maldà, Castelldans o Barbens tenen el futur més negre. Les sales del Pont de Suert i Linyola ja van tancar a l’estiu.

ELS CINES DE LLEIDA

Localitat: Sort · Els Til·lers
Sales: 1

Crònica de J.B. des de Lleida
Font: SEGRE, diumenge 3 de novembre del 2013 (pdf)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s